ProČas 66
28.6.2022
Vážení a milý PromaČtenáři,
nejen každým školou povinným dítětem, ale i většinou z nás cloumá očekávání – prázdniny již klepou na dveře, ba přímo otevírají své brány. Lákají nás na dohánění za dva roky zameškaného a neobjeveného, byť někteří škarohlídové poukazují na to, že další a další „mutace“ jsou ještě zákeřnější, nakažlivější, … Cestovní kanceláře si však teď díky tomu mnou ruce. Stejně jako na finančních burzách způsobují pohyby a výkyvy kurzů investorovy domnělé výklady spíše než reálný výklad skutečností a hodnot komodit, tak i prodej zájezdů převyšuje historická maxima, byť jsou zájezdy výrazně dražší a často již plně vyprodané. Ano, je to oné investorovo očekávání, „co kdyby“ se to zase všechno zavřelo a já musel zůstat doma… A inflační spirála se vesele spiráluje dál.
Pohlédneme-li však na situaci s větším nadhledem a poučeni z historie, je opět jen otázkou času, kdy se situace vybalancuje, dostane se zpět do přirozené rovnováhy a přiměje nás, „investory“, se rozhodovat racionálněji, bez mediálních tlaků a mínění našeho okolí. Za naši redakční radu přejeme brzké vybalancování všeho, příznivé podmínky pro (jakékoliv Vaše) rozhodování. A rozhodnete-li se i pro náš bulletin ProČas®, bude nám potěšením !
Úvodník v audio podobě na odkaze zde.
|
|
Léto se probouzí, buďme rádi, že první horké období netrvalo příliš dlouhoŽe je horko v Evropě a celkově na naší planetě,
neřeší už asi jenom ti, kteří mají to „osudové
štěstí“, že žijí v době kamenné nebo jí
blízkých vývojových etapách. V tomto smyslu mě
vždycky fascinovaly spokojené tváře domorodců
z ostrova Papua Nová Guinea, z pralesních
oblastí Afriky a Amazonie, zkrátka těch rajských míst,
kam ještě nepronikly výdobytky západní civilizace.
Ze jmenovaného paradoxu vyplývá jediné, všechno je
relativní. My zápaďáci si sice žijeme materiálně
lépe, než „pravěké civilizace“, ale jak známo,
každá mince má 2 strany. S dovolením dnes
nesestoupím z nastavené filozofické roviny. Nerad
bych v tomto směru suploval aktuální a nutno dodat
nepříliš veselý infomační tok z masmédií. Neb,
jak všichni tušíme, opět zažíváme masivní
konfrontaci s tím nejhorším, co naše „západní
civilizace“ vyvinula. Nicméně, jak bylo řečeno výše,
dnes se nebudu pokoušet o bilanci současného dění
a omezím se pouze na záležitosti nadějné a alespoň
trochu optimistické. Tak tedy, boj s C-mini útočníkem se zdá být za
bodem zlomu a opět si lze vychutnat všechny oblíbené
aktivity v „bezrouškovém“ režimu. Po létech
půstu jsme dosáhli na ledovou medaili, což byla dobrá
zpráva nejen pro fanoušky hokeje, ale např. i pro
pivovary. Navíc se kvapem blíží léto a sezóna
dovolených, zasloužených přestávek v celoročním
běhu za úspěchy skutečnými i relativními.
Neméně pozitivní je i skutečnost, že po odeznění
lehce stresového dne vysvědčení se děti i jejich
zákonní zástupci postupně rozveselí, protože období
bez domácích úkolů, referátů, slohů, literárních
deníků a třídních schůzek je za dveřmi. Firma Promat vám přeje do nastávajících dní co
nejvíce sil, zemědělcům, zahrádkářům a vinařům
občasný déšť, a k tomu jako vždy nutnou porci
zdraví a štěstí, neb bez těchto základních
předpokladů si léto dostatečně neužijeme.
Poděkování za úspěšnou spolupráci v těchto
nelehkých a vířivých časech a za vaši neutuchající
přízeň samozřejmě připojujeme. |
nahoru |
za Promat-tým M. Přibyl
|
|
|
|
|
|
Promat pozitivněS rodinou rádi cestujeme a navštěvujeme památky po celé
České republice. Nedávno jsme navštívili „Hamernický
den“ v unikátním vodním hamru v Dobřívě.
Bylo úžasné sledovat, co kováři dokáží vytvořit
z kusu surového železa. Mile mě překvapilo, kolik
mladých lidí se věnuje kovářskému řemeslu. Je vidět,
že toto řemeslo má o budoucnost postaráno. Doufám,
že i v dalších tradičních řemeslech bude situace
podobná. Aneb jak se říká: „Řemeslo má zlaté
dno“. |
|
|
|
|
|
Dřevostavby – moderní bydleníČím dál tím více se naše divize Promat a Siniat
setkávají s požadavkem materiálového řešení
nebo systémů u dřevostaveb pro běžné bydlení…
a jako vždy máme co nabídnout. Z promatího ranku
často řešíme požadavek bezpečného prostupu kouřovodu
přes dřevěnou konstrukci, na který máme certifikovaný
výrobek PROMATUBE®. Jeho konstrukce
zajišťuje rychlé a bezpečné odizolování od
hořlavých látek se splněním legislativních
požadavků… Více naleznete na: Požární
bezpečnost staveb, 6.vydání (2021) (promat.tech) Druhá divize Siniat, zabývající se převážně suchou
výstavbou, nabízí pro tyto stavby konstrukční desku
LaPlura, použitelnou na venkovní a vnitřní konstrukce.
Další výhodou této desky je její mechanická odolnost.
Dále v sortimentu naleznete další typ desky pro
použití u dřevostaveb v exterieru s názvem
Cementex. Více naleznete na: LaPlura_CZ.indd
(azureedge.net) a siniat-cementex-vlaknocementove-desky-brozura.pdf
(azureedge.net) |
nahoru |
za Promat-tým P. Kejklíček
|
|
|
|
|
|
Promat servis - infoVážení obchodní partneři, rádi bychom Vás
v předstihu informovali o termínech, kdy nebude
v provozu náš centrální sklad v Lovčicích.
4. 7. – zavřeno z důvodu nadcházejícího
státního svátku 18. – 29.7. – celozávodní dovolená Prosím, berte na vědomí, že výdej ani příjem zboží
nebude v těchto termínech možný. |
nahoru |
za Promat-tým K. Dvořáková
|
|
|
|
|
|
DoporučujemeCannonau di Sardegna, DOC, víno červené suché, ročník
2015, Itálie, Sardinie, vinařský dům Murales srl. https://cantinamurales.it/ Barva: tmavě červená, purpurová
s rubínovými okraji. Vůně: příjemná, ovocná
s tóny lesního ovoce a koření (skořice). Chuť: hedvábná, lehce kořenitá (pepř), stopy
višní a borůvek s příjemně nasládlou kořeněnou
dochutí a jemnou tříslovinou. Stolování: Degustované víno patří mezi cca 16
ostrovních vín, která nesou pečeť kvality (DOC).
Gastronomické využití vína je obdobné, jako na
pevninské Itálii. S vínem můžeme párovat masité
předkrmy (klobásky, sušené šunky nebo salámy).
Nicméně, obstará doprovod i k široké škále
masitých pokrmů nebo těstovin s červenými
omáčkami. Nabízí se rovněž párování se zvěřinou,
servírovanou na divoko nebo s kořeněnými
omáčkami. Vhodná je i kombinace s lokálními
sýry, zejména ovčími. Osobní dojem: Víno na Vás udělá dojem už
ve sklenici. Pro dokonalý vizuální vjem doporučuji
naplnit vinnou sklenku jenom do třetiny a během
protočení pozorovat nejen barevné odstíny, ale
i vysokou viskozitu moku. Přísudek: hedvábné víno,
zde opravdu sedí. Jeho kvalita a majestát je zkrátka
patrný již během vizuálního posouzení. V každém
případě se jedná o jednu z hlavních legend
ušlechtilých moků krásného a čistého ostrova Sardinie
a jeho nezaměnitelný charakter Vám dlouho zůstane
v nosu i na patře. Důležité upozornění ke konzumaci: Víno má
14,5 % alkoholu, což ve spojení s horkým
lokálním klimatem může vytvořit nebezpečnou kombinaci.
Pokud tedy hodláte zvládnout tuto nenápadnou, ale
bohužel účinnou nástrahu, mohu doporučit pouze
technologii pití po malých doušcích. Při pitelnosti
vína nejde v žádném případě o lehký úkol.
Vše začíná již malým množstvím nalitým do sklenky.
Protáhněte si momenty vizuálního zkoumání, vychutnejte
si vůni a mnohočetnost barev apod. Předehru tedy zkrátka
protahujte až na samou hranici snesitelnosti, protože
jedině tak dosáhnete uspokojivého závěru. Nakonec,
tento postup se osvědčuje i u zážitků zcela
jiného druhu, které doprovázejí náš život.
V každém případě se dobře nalaďte, protože toto
víno v žádném případě nesnese stres, tak
typický pro dnešní uspěchanou dobu, která milovníkům
pravých životních radostí na rozdíl od plytkých
konzumentů příliš nepřeje. |
nahoru |
za Promat-degustační-tým M. Přibyl
|
|
|
|
|
|
Změna adresyOpakování je matka moudrosti, to jsme často slýchávali
v dětství a ve škole. Nyní se to také hodí;
v minulém čísle jsme naše P.T. čtenáře
informovali o změně sídla společnosti. Již nás
nenajdete v ulici Čkalova, ale Prahu 6 jsme
neopustili, nebojte. Jsme o pár set metrů dále, na
ulici Evropská v čísle 11. Pro toho, kdo se
orientuje podle výloh, dole je Rossmann a Billa a je to
kousek od výlezu z metra. Pro ty z Vás, kdo
dojedou autem, máme zase parkovací místo, prostě:
těšíme se na Vás na nové adrese! Evropská
2758/11 (Address) • Mapy.cz |
|
|
|
|
|
Valné shromáždění PKPO11. 5. 2022 se za účasti významných hostů uskutečnilo
v Praze Valné shromáždění Profesní komory
požární ochrany. Pozvání přijali např. náměstek GŘ
HZS brigádní generál, Ing. Daniel Miklós, MPA, zástupci
TZB-INFO, ČVUT, prezident České hasičské jednoty a
další. V rámci úvodní části byly předány
prestižní ceny Zlatý plamen za rok 2021. V kategorii
Výrobek roku byly vyhlášeny dvě ceny, a to „Revizní
dvířka pod obklad se systémem klik“ firmy ZAVRZ s.r.o.
a „Hasicí přístroj & záchranný bod The SHIELD“
firmy Amplla a.s.. Jako nejlepší akce roku 2021 byla
vyhodnocena akce firmy Promat s.r.o. „Vodorovné pochozí
prosklení R30“ při rekonstrukci památníku odboje
ve Vojenském historickém ústavu na Vítkově. V hlavní jednací části shromáždění členů kladně
hodnotilo spolupráci se státní správou, Hospodářskou
komorou ČR, ČKAIT a dalšími spolupracujícími
organizacemi. Dále Požární Komora schválila plán na
další roky, ve kterém je primárně zakotvena
podpora podnikatelů v oblasti požární bezpečnosti
a prevence. Požární komora se bude dále profilovat jako aktivní
článek systému požární bezpečnosti v ČR
i v Evropě. Mezi hlavní úkoly na další období
patří zejména práce Autorizovaného společenstva HK
ČR, spolupráce s Technickou normalizační komisí TNK27
a Ministerstvem pro místní rozvoj ČR v oblasti
stavebního zákona. V letech 2022–2023 se Požární
komora také zaměří na tvorbu a certifikaci Technického
pravidla v PO jako metodickou pomoc podnikatelům
v požární bezpečnosti staveb a bude velmi aktivní
v oblasti elektromobility, kde je z pohledu požární
ochrany velkým problémem skladování a manipulace
s bateriemi. Na toto téma vznikne v roce 2022 Metodický
pokyn PKPO. Na úrovni evropské asociace bude plnit
vedoucí roli asociace East-Central European Fire
Protection. |
|
|
|
|
|
Tramvajový tunel ŽabovřeskáVýstavba Velkého městského okruhu Žabovřeská
přináší další část důležité komunikace lemující
centrum Brna. Rozšíření přibližně kilometrového
úseku a přeložení tramvajové tratě do tunelu umožní
rozšířit stávající dvoupruhovou silnici na
čtyřpruhovou. Na této stavbě jsme řešili požární
obklad hydroizolace na jižním portálu tramvajového
tunelu. Projekt obsahoval požadavek, že v případě požáru
u jižního portálu nesmí dojít k odkapávání
a opadávání požárem zasažené hydroizolace. Pro splnění těchto podmínek byl požadavek překrytí
požárně odolnou stabilní deskou
PROMATECT®-H, třídy reakce na oheň A1,
s odolností proti vlhkosti (k.l. 480) a zároveň
uzavřít spáru na spodním lící portálu – hrana
klenby tunelu. https://www.promat.tech/pbs2020/#134 |
nahoru |
za Promat-tým M. Dočekal
|
|
|
|
|
|
Generátor ujištění Promat – onlineS přicházející dobou dovolených jsme pro Vás
připravili jednu „žhavou novinku“, a to vyplnění
žádosti o „ujištění o shodě“ na
materiály Promat a „ujištění o požární
odolnosti“ na naše systémové konstrukce – vše
digitálně, přes webové rozhraní. Jak to funguje? Na webové stránce promat-portálu, jehož odkaz od nás
následně obdržíte (po registraci), na základě
vyplněné žádanky, v uživatelsky příjemném
prostředí, Vám budou e-mailem automaticky nebo po
odsouhlasení zaslány výše uvedené doklady. Součástí
automaticky vygenerovaných dokumentů Ujištění je také
anglická verze a příslušné katalogové listy. Co jediné Vám tedy chybí, abychom pro Vás mohli tuto
akci spustit? Vaše registrace. Pro tuto registraci do systému a příp. více informací
o tomto projektu se obraťte na naše administrativní
oddělení na naše kolegyně • Martina Stanková, martina.stankova@etexgroup.com,
606 891 962 • Jana Pančochářová, jana.pancocharova@etexgroup.com,
720 938 027 Neváhejte nás prosím kontaktovat. Věříme, že tato
služba přinese zkvalitnění a zrychlení poskytované
služby na obou stranách. Stejně tak jako rozšíření
možností se získáváním těchto dokumentů, zejména
pro Vás, naše zákazníky. |
nahoru |
za Promat-tým P. Kejklíček
|
|
|
|
|
|
Amáres CoffeeVelmi zajímavá pražírna se nachází v Poděbradech
– Amáres Coffee. Pražírna s prodejnou kávy se
nachází nedaleko centra města a kousek dál na Jiřího
náměstí najdete jejich kavárnu „Kavárna
Poděbrady“. Tady můžete ochutnat kávy přímo
z pražírny. Pražírna se zaměřuje hlavně na
pražení kávy pro přípravu espressa. V nabídce
mají také i další produkty pro alternativní
přípravu kávy. Veškeré kávy v nabídce jsou
100 % arabiky. Ověřené kávy pro espresso z nabídky: BRAZ – káva s chutí hořké čokolády, sladká
chuť bez stopy kyselosti NICA – chuť žlutého ovoce, střední kyselost, chuť
čokolády PERU – tóny sušeného ovoce, pražených mandlí,
střední kyselost HOND – chuť mandlí, tabáku a karamelu, nízká kyselost Osobní doporučení – zastavte se na skvělou kávu
v Poděbradech na náměstí a ke kávě si dejte něco
dobrého na zub. Příjemná obsluha vám s výběrem
kávy dobře poradí. A rovnou si kávu můžete tady
i koupit. |
nahoru |
Promat-tým L. Fleischer
|
|
|
|
|
|
OOPLA – Etex challengeJelikož doby nácviku CO už jsou dávno za námi a
zaměstnavatel tak nemá mnoho možností jak si ověřit
tělesnou zdatnost svých administrativních pracovníků,
jsou vymýšleny různé krátkodobé teambuildingové akce
nebo, jako v našem případě, akce dlouhodobá - Etex
Challenge, spojená s firemním motem Inspiring Ways of
Living. Snaha o zapojení a rozhýbání zatuhlých
úředníků je vysoká (dokonce i na zbabělý úprk
před nepřítelem totiž musíte mít natrénováno) a tak
Etex nabídl motivaci - příspěvek charitativní
organizaci Habitat for
Humanity, jejíž pomoc v současné době cílí
na Ukrajinu. Zaměstnanci, jež se zapojí, získávají za
každých 100 vysportovaných bodů 10Eur, což je již
zajímavá pobídka. Jsem rád, že se mohu pochlubit 13
odvážnými (Leodinas jich měl sice více, ale to byla
jiná doba), kteří během 4týdnů už „vydělali“
650Eur.. a další jistě přidají. Ač jsem si z toho z počátku dělal legraci,
myslím, že tato importovaná akce není špatná, protože
tím, že něco děláme pro sebe (to já dělám rád,
neboť sebe mám asi nejraději) pomáháme i těm,
kteří to nyní hodně potřebují, a proto se mi tak
dobře v poslední době spí. Nechcete se přidat
i Vy ostatní Promaťáci? |
nahoru |
za Promat-tým P. Jahoda
|
|
|
|
|
|
Ztracené kobylkyKdo si myslí, že se jedná o nový druh kobylek
z hlediska přírodovědného, je na omylu. Jde
o nejzábavnější „cykloorienťák“ dvojic,
který jsem spolu se synem absolvoval. Krásný prosluněný den 11.6., kemp Tišina nedaleko obce
Kožlany (okres Plzeň-sever) Spousta nadšenců na kolech a podivně odění pořadatelé
připomínající film Trhák. Protože syn již tento MTBO jel v loňském roce,
zasvětil mě do spousty „vychytávek“. Podezíral jsem ho (asi oprávněně) že si mě bere do
dvojice jako traséra – čtení v papírové mapě
dělá mladíkům trochu problém, ale tato výzva mě
nakonec oslovila. Při startu jsme obdrželi mapu s bodovými stanovišti
a určili jsme si trasu podle svých představ. Museli jsme
být stále spolu, protože nikdy nevíte, kdy potkáte
pořadatele, který vás zkontroluje. Jediným kritériem byl návrat do limitu 6 hodin od startu.
Vydali jsme se směrem na západ k rybníku Pusťák a
naše trasa směřovala směrem na Rakovník a poté přes
zříceninu hradu Krakovec údolím Javornického potoka do
cíle. Na trati se to dalo zvládnout, ale pro nás byla záludná
otázka v cíli, když jsme měli uhodnout podle
fotografií herce z filmu Trhák. Syn dopověděl, že
mamina by to určitě věděla, což docela pobavilo
pořadatele. Moc se těším na další ročník. To už se podívám na
tematický film, který pořadatelé zvolí, a to by
v tom byl čert, že bychom nezískali nějaký
bonusový bod. |
|
|
|
|
|
Dílna EliášDílnu Eliáš firma Promat a její zaměstnanci chtěli
osobně i finančně podpořit, a trochu „nového“
se zde naučit. Ač uprostřed srdce Prahy, tak na
poklidném místě ve vnitrobloku domů, se tato
chráněná keramická dílna nachází, ani malá
zahrádka, či ptačí voliéra, jí neschází. Tomáš se svým „dívčím týmem“ se nás přátelsky
ujímá, něco málo o spolku nám povídá. Že
tvořivost všech lidí, ač zdravých, či hendikepovaných
zde působí, jejich heslo "Každý něco dokáže" už
hodně napoví. Z poslání spolku, který vychází z antroposofie a
léčebné pedagogiky Rudolfa Steinera vyplývá, že
člověk je svou podstatou nejen bytost fyzická, ale také
duševní i duchovní, což se zde krásně vyjímá. Všichni se učíme svá „traumata, postižení,
komplexy“ ať na těle, či v duši, stále
překonávat, s láskou, úctou a vzájemným
pochopením si skutečně vypomáhat... Pod vedením Debory si výrobu svíček z včelího
vosku zkoušíme, při jejich zasychání se trpělivosti
učíme. Hrnčířský kruh se roztáčí, pomocí zkušené Jarmily,
si každý svou misku vytáčí. Z našich rukou se různé výtvory z hlíny ukazují,
rady slečny Šárky se už projevují. A ten, kdo se dřevem rád pracuje, i zde se
z této činnosti raduje. Po dvou hodinách, v klidném a harmonickém
prostředí, se se svými „učiteli“ loučíme, a to,
že někdy přijdeme, už teď víme... |
nahoru |
za Promat-tým J. Pančochářová
|
|
|
|
|
|
Dutchman rok potéRok 2022 je po delší Covidové pauze konečně
plnohodnotným jachtařským rokem, i když začal
zvolna. Posádka lodi CZE 11 ukončila loňský rok po MS
ve španělské Altee rozladěná z ne příliš
lichotivého 21. místa, zato s předsevzetím, že to
půjde, když se bude konečně více jezdit... Jaro 2022 však začalo trochu ospale: během prvního
závodu v Hannoveru sněžilo, druhý závod, na
rakouském Neziderském jezeře byl zrušen pro nedostatek
vody (na již tak dost mělkém jezeře, max. hloubka 1,65m)
a tak se jel první regulérní závod až v Čechách
na Nechranické přehradě. Tradiční jarní závod se nesl v duchu krásného
počasí, čisté vody a středního až silného větru.
Hned od startu první rozjížďky se CZE 11
s posádkou Storch / Palkovský vydala v duchu
tréninků na trať s cílem nenechat soupeřům
prostor pro pochybnosti. S celkovými dojezdy 1-1-1
suverénně a s radostí zakončila první závod. Dalším závodem pak bylo Lipno, kde se letos sešlo 80
posádek z převážně jedno-posádkových lodí.
Lodní třída FD zde byla jako královská. Závody se jely
opět na Lipně až v nezvykle pěkném počasí a za
příjemného větru 6-8 m/s. Odjelo se krásných pět
rozjížděk a posádka CZE 11 si vedla opět vcelku
suverénně 1-1-1-1-1. Celkově obsadila 1. místo před
domácími posádkami z jižních Čech CZE 7 Čutka /
Pavlíček a CZE 5 Gril / Novotný. Kdyby to tak šlo dál
budeme nadmíru spokojeni. Jarní část sezóny těmito závody pomalu končí a na
léto se posádka chystá konečně i do zahraničí na
velké evropské regaty. Nejdříve ještě 2x Lipno a pak
již MS Polska v Gdaňsku a MS Německa v Kielu
jako příprava pro podzimní Mistrovství světa na
italské Gardě. Konečně krásný rok pro jachting plný závodů a snad
i větru jako doposud. Držte palce, ať se posádce
CZE 11 práší za kočárem…. |
nahoru |
za Promat-tým T. Palkovský
|
|
|
|
|
|
FocacciaJistě znáte tuto chlebovou placku, která neodmyslitelně
patří k italské kuchyni. Podává se k letním
salátům, často ji v italských restauracích
dostanete jako předkrm s nějakou pomazánkou. Úplně
však stačí, když si nakrájíte domácí rajčata,
zalijete bohatě olivovým olejem, osolíte, opepříte a
focacciu si v této „lázni“ budete namáčet... Samozřejmě nejlépe chutná čerstvá a křupavá, proto
je lepší udělat si ji doma. Do misky nalijte 400 ml
vlažné vody, nadrobte půlku kostky droždí, špetku
cukru a nechte chvíli pracovat. Poté přidejte 500 g
kvalitní hladké mouky, zpracujte vařečkou na hladké
těsto a nechte v teple kynout. Po vykynutí těsto
vyklopte na pomoučený vál, zasypte ještě moukou a
rozdělte na 2 bochánky. Těsto hodně lepí, posypání
moukou je nezbytné. Bochánky rukama roztáhněte na 2
nízké placky a dejte vedle sebe na větší plech na
pečící papír. Placky bohatě zalijte olivovým olejem,
posypte hrubou solí a prsty promačkávejte do těsta
ďolíčky. Peče se opravdu zprudka při teplotě 220-250 °C 10-12 min
dozlatova. Přeji hezké letní dny a kvalitní jídlo k tomu. |
nahoru |
za Promat-tým M. Skotnicka
|
|
|
|
|
|
Gastro - dnes chorvatskéZa tu dobu, co jezdím do Chorvatska a vnímám, co jím,
udělali Chorvaté velký kus práce. Samozřejmě, my
Češi máme pocit, že by to mohlo být levnější a
ještě lepší, ale já bych před nimi i smekl.
V květnu jsme byli s partou kamarádů plachtit
u Dubrovníku. Blížil se večer a my po vyplutí
ze Stonského kanálu (spodní část poloostrova
Pelješac) začali hledat kotviště na noc. Blížila se
bora a to je lépe nebýt jen na kotvě. V pilotu jsem
našel zátoku Kobaš, že tam snad je možnost se uvázat.
Byla a skvělá. Jako obvykle ne úplně levná, ale
nabídli nám nejen možnost se vyvázat na jejich mole,
skvělou večeři o několika chodech a ráno bohatou
snídani. Všemu vládne pevnou rukou Toni a jde ruku
v ruce se světovými trendy: otevřená kuchyně,
místní čerstvé suroviny, více malých chodů a
příběh. Posuďte sami a třeba se tam někdy sejdeme www.gastromarekobas.com. |
|
|
|
|
|
Z Promatího kalendáře• 5. 10. 2022 se bude v hotelu Alwyn, Praha 8, konat
školení Kontrolní technik požárně bezpečnostních
zařízení (PBZ) konstrukcí Promat a Intumex: skoleni.pbz@promatpraha.cz • 14. 4. – 2. 10. 2022 probíhá v Národním
technickém muzeu široce pojatá výstava HOT HOT HOT ku
příležitosti 30. výročí Asociace sklářského a
keramického průmyslu: www.ntm.cz
nebo www.msb-jablonec.cz |
|
|
PDF verzi bulletinu můžete stáhnout
zde