ProČas 66

28.6.2022

Vážení a milý PromaČtenáři,

nejen každým školou povinným dítětem, ale i většinou z nás cloumá očekávání – prázdniny již klepou na dveře, ba přímo otevírají své brány. Lákají nás na dohánění za dva roky zameškaného a neobjeveného, byť někteří škarohlídové poukazují na to, že další a další „mutace“ jsou ještě zákeřnější, nakažlivější, … Cestovní kanceláře si však teď díky tomu mnou ruce. Stejně jako na finančních burzách způsobují pohyby a výkyvy kurzů investorovy domnělé výklady spíše než reálný výklad skutečností a hodnot komodit, tak i prodej zájezdů převyšuje historická maxima, byť jsou zájezdy výrazně dražší a často již plně vyprodané. Ano, je to oné investorovo očekávání, „co kdyby“ se to zase všechno zavřelo a já musel zůstat doma… A inflační spirála se vesele spiráluje dál.

Pohlédneme-li však na situaci s větším nadhledem a poučeni z historie, je opět jen otázkou času, kdy se situace vybalancuje, dostane se zpět do přirozené rovnováhy a přiměje nás, „investory“, se rozhodovat racionálněji, bez mediálních tlaků a mínění našeho okolí. Za naši redakční radu přejeme brzké vybalancování všeho, příznivé podmínky pro (jakékoliv Vaše) rozhodování. A rozhodnete-li se i pro náš bulletin ProČas®, bude nám potěšením !

Úvodník v audio podobě na odkaze zde.

 
 
 
Obsah

01   Léto se probouzí, buďme rádi, že první horké období netrvalo příliš dlouho
02   Promat pozitivně
03   Dřevostavby – moderní bydlení
04   Promat servis - info
05   Doporučujeme
06   Změna adresy
07   Valné shromáždění PKPO
08   Tramvajový tunel Žabovřeská
09   Generátor ujištění Promat – online
10   Amáres Coffee
11   OOPLA – Etex challenge
12   Ztracené kobylky
13   Dílna Eliáš
14   Dutchman rok poté
15   Focaccia
16   Gastro - dnes chorvatské
17   Novinky
18   Z Promatího kalendáře


   

Léto se probouzí, buďme rádi, že první horké období netrvalo příliš dlouho

Že je horko v Evropě a celkově na naší planetě, neřeší už asi jenom ti, kteří mají to „osudové štěstí“, že žijí v době kamenné nebo jí blízkých vývojových etapách. V tomto smyslu mě vždycky fascinovaly spokojené tváře domorodců z ostrova Papua Nová Guinea, z pralesních oblastí Afriky a Amazonie, zkrátka těch rajských míst, kam ještě nepronikly výdobytky západní civilizace. Ze jmenovaného paradoxu vyplývá jediné, všechno je relativní. My zápaďáci si sice žijeme materiálně lépe, než „pravěké civilizace“, ale jak známo, každá mince má 2 strany. S dovolením dnes nesestoupím z nastavené filozofické roviny. Nerad bych v tomto směru suploval aktuální a nutno dodat nepříliš veselý infomační tok z masmédií. Neb, jak všichni tušíme, opět zažíváme masivní konfrontaci s tím nejhorším, co naše „západní civilizace“ vyvinula. Nicméně, jak bylo řečeno výše, dnes se nebudu pokoušet o bilanci současného dění a omezím se pouze na záležitosti nadějné a alespoň trochu optimistické.

Tak tedy, boj s C-mini útočníkem se zdá být za bodem zlomu a opět si lze vychutnat všechny oblíbené aktivity v „bezrouškovém“ režimu. Po létech půstu jsme dosáhli na ledovou medaili, což byla dobrá zpráva nejen pro fanoušky hokeje, ale např. i pro pivovary. Navíc se kvapem blíží léto a sezóna dovolených, zasloužených přestávek v celoročním běhu za úspěchy skutečnými i relativními. Neméně pozitivní je i skutečnost, že po odeznění lehce stresového dne vysvědčení se děti i jejich zákonní zástupci postupně rozveselí, protože období bez domácích úkolů, referátů, slohů, literárních deníků a třídních schůzek je za dveřmi.

Firma Promat vám přeje do nastávajících dní co nejvíce sil, zemědělcům, zahrádkářům a vinařům občasný déšť, a k tomu jako vždy nutnou porci zdraví a štěstí, neb bez těchto základních předpokladů si léto dostatečně neužijeme. Poděkování za úspěšnou spolupráci v těchto nelehkých a vířivých časech a za vaši neutuchající přízeň samozřejmě připojujeme.


nahoru

za Promat-tým M. Přibyl
 
   

Promat pozitivně

S rodinou rádi cestujeme a navštěvujeme památky po celé České republice. Nedávno jsme navštívili „Hamernický den“ v unikátním vodním hamru v Dobřívě. Bylo úžasné sledovat, co kováři dokáží vytvořit z kusu surového železa. Mile mě překvapilo, kolik mladých lidí se věnuje kovářskému řemeslu. Je vidět, že toto řemeslo má o budoucnost postaráno. Doufám, že i v dalších tradičních řemeslech bude situace podobná. Aneb jak se říká: „Řemeslo má zlaté dno“.


nahoru

za Promat-tým P. Vild
 
   

Dřevostavby – moderní bydlení

Čím dál tím více se naše divize Promat a Siniat setkávají s požadavkem materiálového řešení nebo systémů u dřevostaveb pro běžné bydlení… a jako vždy máme co nabídnout. Z promatího ranku často řešíme požadavek bezpečného prostupu kouřovodu přes dřevěnou konstrukci, na který máme certifikovaný výrobek PROMATUBE®. Jeho konstrukce zajišťuje rychlé a bezpečné odizolování od hořlavých látek se splněním legislativních požadavků…

Více naleznete na: Požární bezpečnost staveb, 6.vydání (2021) (promat.tech)

Druhá divize Siniat, zabývající se převážně suchou výstavbou, nabízí pro tyto stavby konstrukční desku LaPlura, použitelnou na venkovní a vnitřní konstrukce. Další výhodou této desky je její mechanická odolnost. Dále v sortimentu naleznete další typ desky pro použití u dřevostaveb v exterieru s názvem Cementex. Více naleznete na: LaPlura_CZ.indd (azureedge.net) a siniat-cementex-vlaknocementove-desky-brozura.pdf (azureedge.net)


nahoru

za Promat-tým P. Kejklíček
 
   

Promat servis - info

Vážení obchodní partneři, rádi bychom Vás v předstihu informovali o termínech, kdy nebude v provozu náš centrální sklad v Lovčicích. 4. 7. – zavřeno z důvodu nadcházejícího státního svátku 18. – 29.7. – celozávodní dovolená

Prosím, berte na vědomí, že výdej ani příjem zboží nebude v těchto termínech možný.


nahoru

za Promat-tým K. Dvořáková
 
   

Doporučujeme

Cannonau di Sardegna, DOC, víno červené suché, ročník 2015, Itálie, Sardinie, vinařský dům Murales srl. https://cantinamurales.it/

Barva: tmavě červená, purpurová s rubínovými okraji. Vůně: příjemná, ovocná s tóny lesního ovoce a koření (skořice).

Chuť: hedvábná, lehce kořenitá (pepř), stopy višní a borůvek s příjemně nasládlou kořeněnou dochutí a jemnou tříslovinou.

Stolování: Degustované víno patří mezi cca 16 ostrovních vín, která nesou pečeť kvality (DOC). Gastronomické využití vína je obdobné, jako na pevninské Itálii. S vínem můžeme párovat masité předkrmy (klobásky, sušené šunky nebo salámy). Nicméně, obstará doprovod i k široké škále masitých pokrmů nebo těstovin s červenými omáčkami. Nabízí se rovněž párování se zvěřinou, servírovanou na divoko nebo s kořeněnými omáčkami. Vhodná je i kombinace s lokálními sýry, zejména ovčími.

Osobní dojem: Víno na Vás udělá dojem už ve sklenici. Pro dokonalý vizuální vjem doporučuji naplnit vinnou sklenku jenom do třetiny a během protočení pozorovat nejen barevné odstíny, ale i vysokou viskozitu moku. Přísudek: hedvábné víno, zde opravdu sedí. Jeho kvalita a majestát je zkrátka patrný již během vizuálního posouzení. V každém případě se jedná o jednu z hlavních legend ušlechtilých moků krásného a čistého ostrova Sardinie a jeho nezaměnitelný charakter Vám dlouho zůstane v nosu i na patře.

Důležité upozornění ke konzumaci: Víno má 14,5 % alkoholu, což ve spojení s horkým lokálním klimatem může vytvořit nebezpečnou kombinaci. Pokud tedy hodláte zvládnout tuto nenápadnou, ale bohužel účinnou nástrahu, mohu doporučit pouze technologii pití po malých doušcích. Při pitelnosti vína nejde v žádném případě o lehký úkol. Vše začíná již malým množstvím nalitým do sklenky. Protáhněte si momenty vizuálního zkoumání, vychutnejte si vůni a mnohočetnost barev apod. Předehru tedy zkrátka protahujte až na samou hranici snesitelnosti, protože jedině tak dosáhnete uspokojivého závěru. Nakonec, tento postup se osvědčuje i u zážitků zcela jiného druhu, které doprovázejí náš život. V každém případě se dobře nalaďte, protože toto víno v žádném případě nesnese stres, tak typický pro dnešní uspěchanou dobu, která milovníkům pravých životních radostí na rozdíl od plytkých konzumentů příliš nepřeje.


nahoru

za Promat-degustační-tým M. Přibyl
 
   

Změna adresy

Opakování je matka moudrosti, to jsme často slýchávali v dětství a ve škole. Nyní se to také hodí; v minulém čísle jsme naše P.T. čtenáře informovali o změně sídla společnosti. Již nás nenajdete v ulici Čkalova, ale Prahu 6 jsme neopustili, nebojte. Jsme o pár set metrů dále, na ulici Evropská v čísle 11. Pro toho, kdo se orientuje podle výloh, dole je Rossmann a Billa a je to kousek od výlezu z metra. Pro ty z Vás, kdo dojedou autem, máme zase parkovací místo, prostě: těšíme se na Vás na nové adrese! Evropská 2758/11 (Address) • Mapy.cz


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
   

Valné shromáždění PKPO

11. 5. 2022 se za účasti významných hostů uskutečnilo v Praze Valné shromáždění Profesní komory požární ochrany. Pozvání přijali např. náměstek GŘ HZS brigádní generál, Ing. Daniel Miklós, MPA, zástupci TZB-INFO, ČVUT, prezident České hasičské jednoty a další. V rámci úvodní části byly předány prestižní ceny Zlatý plamen za rok 2021. V kategorii Výrobek roku byly vyhlášeny dvě ceny, a to „Revizní dvířka pod obklad se systémem klik“ firmy ZAVRZ s.r.o. a „Hasicí přístroj & záchranný bod The SHIELD“ firmy Amplla a.s.. Jako nejlepší akce roku 2021 byla vyhodnocena akce firmy Promat s.r.o. „Vodorovné pochozí prosklení R30“ při rekonstrukci památníku odboje ve Vojenském historickém ústavu na Vítkově.

V hlavní jednací části shromáždění členů kladně hodnotilo spolupráci se státní správou, Hospodářskou komorou ČR, ČKAIT a dalšími spolupracujícími organizacemi. Dále Požární Komora schválila plán na další roky, ve kterém je primárně zakotvena podpora podnikatelů v oblasti požární bezpečnosti a prevence.

Požární komora se bude dále profilovat jako aktivní článek systému požární bezpečnosti v ČR i v Evropě. Mezi hlavní úkoly na další období patří zejména práce Autorizovaného společenstva HK ČR, spolupráce s Technickou normalizační komisí TNK27 a Ministerstvem pro místní rozvoj ČR v oblasti stavebního zákona. V letech 2022–2023 se Požární komora také zaměří na tvorbu a certifikaci Technického pravidla v PO jako metodickou pomoc podnikatelům v požární bezpečnosti staveb a bude velmi aktivní v oblasti elektromobility, kde je z pohledu požární ochrany velkým problémem skladování a manipulace s bateriemi. Na toto téma vznikne v roce 2022 Metodický pokyn PKPO. Na úrovni evropské asociace bude plnit vedoucí roli asociace East-Central European Fire Protection.


nahoru

pro Promat-tým M. Mach
 
   

Tramvajový tunel Žabovřeská

Výstavba Velkého městského okruhu Žabovřeská přináší další část důležité komunikace lemující centrum Brna. Rozšíření přibližně kilometrového úseku a přeložení tramvajové tratě do tunelu umožní rozšířit stávající dvoupruhovou silnici na čtyřpruhovou. Na této stavbě jsme řešili požární obklad hydroizolace na jižním portálu tramvajového tunelu.

Projekt obsahoval požadavek, že v případě požáru u jižního portálu nesmí dojít k odkapávání a opadávání požárem zasažené hydroizolace.

Pro splnění těchto podmínek byl požadavek překrytí požárně odolnou stabilní deskou PROMATECT®-H, třídy reakce na oheň A1, s odolností proti vlhkosti (k.l. 480) a zároveň uzavřít spáru na spodním lící portálu – hrana klenby tunelu.

https://www.promat.tech/pbs2020/#134


nahoru

za Promat-tým M. Dočekal
 
   

Generátor ujištění Promat – online

S přicházející dobou dovolených jsme pro Vás připravili jednu „žhavou novinku“, a to vyplnění žádosti o „ujištění o shodě“ na materiály Promat a „ujištění o požární odolnosti“ na naše systémové konstrukce – vše digitálně, přes webové rozhraní.

Jak to funguje?

Na webové stránce promat-portálu, jehož odkaz od nás následně obdržíte (po registraci), na základě vyplněné žádanky, v uživatelsky příjemném prostředí, Vám budou e-mailem automaticky nebo po odsouhlasení zaslány výše uvedené doklady. Součástí automaticky vygenerovaných dokumentů Ujištění je také anglická verze a příslušné katalogové listy.

Co jediné Vám tedy chybí, abychom pro Vás mohli tuto akci spustit? Vaše registrace.

Pro tuto registraci do systému a příp. více informací o tomto projektu se obraťte na naše administrativní oddělení na naše kolegyně

• Martina Stanková, martina.stankova@etexgroup.com, 606 891 962

• Jana Pančochářová, jana.pancocharova@etexgroup.com, 720 938 027

Neváhejte nás prosím kontaktovat. Věříme, že tato služba přinese zkvalitnění a zrychlení poskytované služby na obou stranách. Stejně tak jako rozšíření možností se získáváním těchto dokumentů, zejména pro Vás, naše zákazníky.


nahoru

za Promat-tým P. Kejklíček
 
   

Amáres Coffee

Velmi zajímavá pražírna se nachází v Poděbradech – Amáres Coffee. Pražírna s prodejnou kávy se nachází nedaleko centra města a kousek dál na Jiřího náměstí najdete jejich kavárnu „Kavárna Poděbrady“. Tady můžete ochutnat kávy přímo z pražírny. Pražírna se zaměřuje hlavně na pražení kávy pro přípravu espressa. V nabídce mají také i další produkty pro alternativní přípravu kávy. Veškeré kávy v nabídce jsou 100 % arabiky.

Ověřené kávy pro espresso z nabídky:

BRAZ – káva s chutí hořké čokolády, sladká chuť bez stopy kyselosti

NICA – chuť žlutého ovoce, střední kyselost, chuť čokolády

PERU – tóny sušeného ovoce, pražených mandlí, střední kyselost

HOND – chuť mandlí, tabáku a karamelu, nízká kyselost

Osobní doporučení – zastavte se na skvělou kávu v Poděbradech na náměstí a ke kávě si dejte něco dobrého na zub. Příjemná obsluha vám s výběrem kávy dobře poradí. A rovnou si kávu můžete tady i koupit.


nahoru

Promat-tým L. Fleischer
 
   

OOPLA – Etex challenge

Jelikož doby nácviku CO už jsou dávno za námi a zaměstnavatel tak nemá mnoho možností jak si ověřit tělesnou zdatnost svých administrativních pracovníků, jsou vymýšleny různé krátkodobé teambuildingové akce nebo, jako v našem případě, akce dlouhodobá - Etex Challenge, spojená s firemním motem Inspiring Ways of Living.

Snaha o zapojení a rozhýbání zatuhlých úředníků je vysoká (dokonce i na zbabělý úprk před nepřítelem totiž musíte mít natrénováno) a tak Etex nabídl motivaci - příspěvek charitativní organizaci Habitat for Humanity, jejíž pomoc v současné době cílí na Ukrajinu. Zaměstnanci, jež se zapojí, získávají za každých 100 vysportovaných bodů 10Eur, což je již zajímavá pobídka. Jsem rád, že se mohu pochlubit 13 odvážnými (Leodinas jich měl sice více, ale to byla jiná doba), kteří během 4týdnů už „vydělali“ 650Eur.. a další jistě přidají.

Ač jsem si z toho z počátku dělal legraci, myslím, že tato importovaná akce není špatná, protože tím, že něco děláme pro sebe (to já dělám rád, neboť sebe mám asi nejraději) pomáháme i těm, kteří to nyní hodně potřebují, a proto se mi tak dobře v poslední době spí. Nechcete se přidat i Vy ostatní Promaťáci?


nahoru

za Promat-tým P. Jahoda
 
   

Ztracené kobylky

Kdo si myslí, že se jedná o nový druh kobylek z hlediska přírodovědného, je na omylu. Jde o nejzábavnější „cykloorienťák“ dvojic, který jsem spolu se synem absolvoval.

Krásný prosluněný den 11.6., kemp Tišina nedaleko obce Kožlany (okres Plzeň-sever)

Spousta nadšenců na kolech a podivně odění pořadatelé připomínající film Trhák.

Protože syn již tento MTBO jel v loňském roce, zasvětil mě do spousty „vychytávek“.

Podezíral jsem ho (asi oprávněně) že si mě bere do dvojice jako traséra – čtení v papírové mapě dělá mladíkům trochu problém, ale tato výzva mě nakonec oslovila.

Při startu jsme obdrželi mapu s bodovými stanovišti a určili jsme si trasu podle svých představ. Museli jsme být stále spolu, protože nikdy nevíte, kdy potkáte pořadatele, který vás zkontroluje.

Jediným kritériem byl návrat do limitu 6 hodin od startu. Vydali jsme se směrem na západ k rybníku Pusťák a naše trasa směřovala směrem na Rakovník a poté přes zříceninu hradu Krakovec údolím Javornického potoka do cíle.

Na trati se to dalo zvládnout, ale pro nás byla záludná otázka v cíli, když jsme měli uhodnout podle fotografií herce z filmu Trhák. Syn dopověděl, že mamina by to určitě věděla, což docela pobavilo pořadatele.

Moc se těším na další ročník. To už se podívám na tematický film, který pořadatelé zvolí, a to by v tom byl čert, že bychom nezískali nějaký bonusový bod.


nahoru

za Promat-tým P. Babor
 
   

Dílna Eliáš

Dílnu Eliáš firma Promat a její zaměstnanci chtěli osobně i finančně podpořit, a trochu „nového“ se zde naučit. Ač uprostřed srdce Prahy, tak na poklidném místě ve vnitrobloku domů, se tato chráněná keramická dílna nachází, ani malá zahrádka, či ptačí voliéra, jí neschází.

Tomáš se svým „dívčím týmem“ se nás přátelsky ujímá, něco málo o spolku nám povídá. Že tvořivost všech lidí, ač zdravých, či hendikepovaných zde působí, jejich heslo "Každý něco dokáže" už hodně napoví.

Z poslání spolku, který vychází z antroposofie a léčebné pedagogiky Rudolfa Steinera vyplývá, že člověk je svou podstatou nejen bytost fyzická, ale také duševní i duchovní, což se zde krásně vyjímá.

Všichni se učíme svá „traumata, postižení, komplexy“ ať na těle, či v duši, stále překonávat, s láskou, úctou a vzájemným pochopením si skutečně vypomáhat...

Pod vedením Debory si výrobu svíček z včelího vosku zkoušíme, při jejich zasychání se trpělivosti učíme.

Hrnčířský kruh se roztáčí, pomocí zkušené Jarmily, si každý svou misku vytáčí.

Z našich rukou se různé výtvory z hlíny ukazují, rady slečny Šárky se už projevují.

A ten, kdo se dřevem rád pracuje, i zde se z této činnosti raduje.

Po dvou hodinách, v klidném a harmonickém prostředí, se se svými „učiteli“ loučíme, a to, že někdy přijdeme, už teď víme...


nahoru

za Promat-tým J. Pančochářová
 
   

Dutchman rok poté

Rok 2022 je po delší Covidové pauze konečně plnohodnotným jachtařským rokem, i když začal zvolna. Posádka lodi CZE 11 ukončila loňský rok po MS ve španělské Altee rozladěná z ne příliš lichotivého 21. místa, zato s předsevzetím, že to půjde, když se bude konečně více jezdit...

Jaro 2022 však začalo trochu ospale: během prvního závodu v Hannoveru sněžilo, druhý závod, na rakouském Neziderském jezeře byl zrušen pro nedostatek vody (na již tak dost mělkém jezeře, max. hloubka 1,65m) a tak se jel první regulérní závod až v Čechách na Nechranické přehradě.

Tradiční jarní závod se nesl v duchu krásného počasí, čisté vody a středního až silného větru. Hned od startu první rozjížďky se CZE 11 s posádkou Storch / Palkovský vydala v duchu tréninků na trať s cílem nenechat soupeřům prostor pro pochybnosti. S celkovými dojezdy 1-1-1 suverénně a s radostí zakončila první závod.

Dalším závodem pak bylo Lipno, kde se letos sešlo 80 posádek z převážně jedno-posádkových lodí. Lodní třída FD zde byla jako královská. Závody se jely opět na Lipně až v nezvykle pěkném počasí a za příjemného větru 6-8 m/s. Odjelo se krásných pět rozjížděk a posádka CZE 11 si vedla opět vcelku suverénně 1-1-1-1-1. Celkově obsadila 1. místo před domácími posádkami z jižních Čech CZE 7 Čutka / Pavlíček a CZE 5 Gril / Novotný. Kdyby to tak šlo dál budeme nadmíru spokojeni.

Jarní část sezóny těmito závody pomalu končí a na léto se posádka chystá konečně i do zahraničí na velké evropské regaty. Nejdříve ještě 2x Lipno a pak již MS Polska v Gdaňsku a MS Německa v Kielu jako příprava pro podzimní Mistrovství světa na italské Gardě.

Konečně krásný rok pro jachting plný závodů a snad i větru jako doposud. Držte palce, ať se posádce CZE 11 práší za kočárem….


nahoru

za Promat-tým T. Palkovský
 
   

Focaccia

Jistě znáte tuto chlebovou placku, která neodmyslitelně patří k italské kuchyni. Podává se k letním salátům, často ji v italských restauracích dostanete jako předkrm s nějakou pomazánkou. Úplně však stačí, když si nakrájíte domácí rajčata, zalijete bohatě olivovým olejem, osolíte, opepříte a focacciu si v této „lázni“ budete namáčet...

Samozřejmě nejlépe chutná čerstvá a křupavá, proto je lepší udělat si ji doma. Do misky nalijte 400 ml vlažné vody, nadrobte půlku kostky droždí, špetku cukru a nechte chvíli pracovat. Poté přidejte 500 g kvalitní hladké mouky, zpracujte vařečkou na hladké těsto a nechte v teple kynout. Po vykynutí těsto vyklopte na pomoučený vál, zasypte ještě moukou a rozdělte na 2 bochánky. Těsto hodně lepí, posypání moukou je nezbytné. Bochánky rukama roztáhněte na 2 nízké placky a dejte vedle sebe na větší plech na pečící papír. Placky bohatě zalijte olivovým olejem, posypte hrubou solí a prsty promačkávejte do těsta ďolíčky.

Peče se opravdu zprudka při teplotě 220-250 °C 10-12 min dozlatova.

Přeji hezké letní dny a kvalitní jídlo k tomu.


nahoru

za Promat-tým M. Skotnicka
 
   

Gastro - dnes chorvatské

Za tu dobu, co jezdím do Chorvatska a vnímám, co jím, udělali Chorvaté velký kus práce. Samozřejmě, my Češi máme pocit, že by to mohlo být levnější a ještě lepší, ale já bych před nimi i smekl. V květnu jsme byli s partou kamarádů plachtit u Dubrovníku. Blížil se večer a my po vyplutí ze Stonského kanálu (spodní část poloostrova Pelješac) začali hledat kotviště na noc. Blížila se bora a to je lépe nebýt jen na kotvě. V pilotu jsem našel zátoku Kobaš, že tam snad je možnost se uvázat. Byla a skvělá. Jako obvykle ne úplně levná, ale nabídli nám nejen možnost se vyvázat na jejich mole, skvělou večeři o několika chodech a ráno bohatou snídani. Všemu vládne pevnou rukou Toni a jde ruku v ruce se světovými trendy: otevřená kuchyně, místní čerstvé suroviny, více malých chodů a příběh. Posuďte sami a třeba se tam někdy sejdeme www.gastromarekobas.com.


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
   

Novinky

Požárně ochranná deska PROMASIL®–KP https://www.promatpraha.cz/technicke-informace/deska-promasil-kp/ / https://www.promat.tech/pbs2020/#promasil-kp


nahoru

za Promat-tým J. Ohanka
 
   

Z Promatího kalendáře

• 5. 10. 2022 se bude v hotelu Alwyn, Praha 8, konat školení Kontrolní technik požárně bezpečnostních zařízení (PBZ) konstrukcí Promat a Intumex: skoleni.pbz@promatpraha.cz

• 14. 4. – 2. 10. 2022 probíhá v Národním technickém muzeu široce pojatá výstava HOT HOT HOT ku příležitosti 30. výročí Asociace sklářského a keramického průmyslu: www.ntm.cz nebo www.msb-jablonec.cz


nahoru

 

Evropská 11/2758, Praha 6 E promat.praha@etexgroup.com www.promatpraha.cz
T +420 233 334 806 GSM: 605 PROMAT, 606 PROMAT, 776 PROMAT