Číslo 49
(březen 2018)
Vážený a milý Promačtenáři,
načínáme další pročasový ročník, v pořadí již třináctý, a s ním další číslo, 49, na prsou i na zádech, řečeno sportovní rétorikou. První číslo ProČasu v roce je vždy spojeno s jarem a blížícími se Velikonocemi, a to je opět správný čas vysmejčit doma po zimě, vyvětrat ve spižírnách a udělat si pořádek v tom, co jsme ještě nestihli za loňský rok, třeba naše daňová přiznání :-).
Svůj pohled na stav začátku našeho politického roku vyjádřil bez zbytečných servítek kolega hned v Úvodníku, aby pak zbytek čísla již mohl být veselejší a informativně bohatší. Tady si pak v již dlouhodobě zavedených a oblíbených rubrikách najdete své – nejvíce se opět v našem – vašem bulletinu nasytíte a napojíte. Technické informace zastoupí zejména nezávislý pohled na události kolem trojské lávky a také vás krátce poinformujeme, co nového se vyklubalo v softwarových dílnách našeho IT oddělení.
Redakce ProČasu Vám přeje, aby nadcházející svátky jara měly přívlastek příjemných a pohodových odpočinkových dnů a vy jste mohli užívat volných a slunných dnů, nejlépe ve společnosti svých nejbližších.
Úvodník v audio podobě na odkaze zde.
|
|
Jaro se prozatím nenápadně klube, leden a únor nás tentokrát nenechaly vydechnout, že by nás konečně čekaly nějaké radovánky…?! |
Letošní nástup roku byl na můj vkus poněkud raketový.
Přiznám se hned úvodem, že patřím ke generaci
sametové revoluce a nestál jsem tehdy na Národní
třídě na straně, kde se „poslouchaly rozkazy a
dodržovaly zákony, legalizující mlácení lidí“.
Proto jsem v půlce ledna mírně řečeno otevřel
ústa a stále je jaksi nemohu údivem zavřít. Něco mi
říká, že tento rok asi klidný nebude. Nebudu se raději
pouštět do vyjadřování názorů, které by někdo
následně zařadil do pražské „lumpenkavárny“,
onálepkoval jako elitářské a následně odhodil. Jenom
jsem překvapen, jak se v našem prostoru opět začalo
dařit masivní ideologické propagandě. Když jsem tedy
konstatoval, že letos klid asi nebude, mínil jsem tím,
že se budeme muset pravděpodobně připravit na
intenzivní „mediální masáže“. Je opravdu
pozoruhodné, co se nám v této oblasti klube za
„přírodní talenty“. Kde se vzal, tu se vzal,
pitoreskně gestikulující mediální samouk, který zcela
bez obalu útočí na vše nepohodlné a předem patřičně
„onálepkované“, co se hýbe v okolí našeho
Hradu. Opět nám ožívá myšlenka vnitřního
nepřítele, který „proradně útočí“ na „hradní
dobrodince a lidumily“ z veřejných médií.
Obrázek vskutku neradostný až obskurní, kdyby na konci
nešlo o to hlavní: naši svobodu a demokracii, resp.
jejich zachování. Každý „lidový prezident“ nebo
diktátor se totiž „lidu“ zeptá na jeho názor jenom
jednou. Jakmile je zvolen, už se nikdy a nikoho nezeptá a
pokračuje ve své vládě, dokud může. Nezbývá
tedy než věřit, že snad po letech svobody opět
nevpochodujeme do totality, kde se žije „jednodušeji a
hlavně jistěji“, což je nakonec vidět na zemích, kde
„zvítězil a stále pevně vládne lid“: jako např.
Kuba, Severní Korea nebo Venezuela. Dovolím si
v tomto směru pro odlehčení odcitovat jeden trefný
vtip z legendárního rádia Jerevan: „Víte, jaký
je rozdíl mezi demokracií a lidovou demokracií?“.
Odpověď: Je to asi takový rozdíl, jako mezi křeslem a
elektrickým křeslem!“. Ale dost analýz
z legendární „pražské kavárny“, obraťme list
a zahleďme se do jarního slunce. Třeba nám silnější
paprsky osvětlí dosud netušené obzory a uvidíme věci
jasněji, než za temných únorových dní. Firma Promat
vám přeje nejenom brzký příchod jara, ale především
hodně zdraví a štěstí, které nezapomenete
u našich hezčích protějšků o Velikonocích
stimulovat umírněným kontaktem s čerstvým jarním
proutím. Poděkování za výbornou spolupráci
v předchozím období samozřejmě s díky
připojujeme. P. S. Samozřejmě i my jsme se těsně před
uzávěrkou dozvěděli, že se hledá jeden
z hradních poradců a probíhá intenzivní globální
detektivní pátrání. Ale pozor, o tom raději
nepsat, mohla by našemu médiu přiletět patřičná
nálepka. My ale chceme především odlehčit a pobavit,
takže pojďme raději k dalším příspěvkům.!
|
nahoru |
za Promat-tým M. Přibyl
|
|
|
|
|
ProFór, dnes s podtitulkem: „České nebe přestalo klábosit“: |
…nedá pokoj a nedá pokoj, dokud ty blanické rytíře
neprobudí! Neměl by na ten hrad jít konečně někdo normální
(morální), kdo opět netřesoucí se rukou pozdvihne
prezidentskou standartu a bude ctít právo, spravedlnost a
úctu k ústavě?
|
|
|
|
|
Promat pozitivně |
Co mi v poslední době udělalo radost… Budu
sobecký, dovolená. Děti měly jarní prázdniny, tak jsme
vyrazili na týden za teplem. Už v autobuse cestou
z letadla jsem se snažil zapamatovat si tváře,
které budou bydlet s námi v hotelu. Pozdravili
jsme se každý den u snídaně a večeře, to bylo
vše. S rodinou jsme prožili týden u vody, na
výletech po krásách cizokrajné země a s nikým se
nebavili. Dokonce i dění olympijských her a
v ČR nám zůstalo skryto, snad kromě starostí,
nastartujeme-li po týdnu auto v těch mrazech, co tu
panovaly. Nakonec jsme se s těmi lidmi z hotelu,
kterým jsme se vyhýbali (a oni nám), setkali
v dlouhé frontě na letišti. Slovo dalo slovo,
nakonec mě skoro 5 hodin čekání na letadlo potěšilo,
že Slovan všude bratry má. V příjemném dialogu
o každém a o všem jsme nastoupili do letadla.
V Praze jsme si řekli na shledanou s dobrým
pocitem, že dobří lidé ještě žijí a nemusí být
spolu nezbytně každý den. Ale ten POCIT, mi skutečně
radost udělal.
|
|
|
|
|
Blíží se svátek gastronomie |
XII. ročník Prague Food Festivalu, který patří mezi
nejvěhlasnější kulinární akce v naší zemi, se
letos uskuteční poslední víkend v květnu (25. -
27. 5. 2018) v areálu Národní kulturní památky
Vyšehrad. Návštěvníci mohou ochutnat za festivalové
ceny skvělé lokální i exotické pokrmy od
věhlasných šéfkuchařů, cukrářů, zmrzlinářů a
nápoje domácí i cizokrajné.
|
|
|
|
|
Doporučujeme |
RIESLING GRAUSCHIEFER – PHILIPPS ECKSTEIN – MOSEL
Ryzlink Rýnský, zkratka RR, bílé jakostní víno,
suché, ročník 2016 Barva: zlatavá se zelenými odlesky. Vůně: citrusová, s tóny letního jablka,
později s jemným aroma ovocných květů nebo fi
alek. Chuť: svěží, minerální, s výrazným
příspěvkem limetky a citrusů a typickou jemnou
kyselinkou, v dochuti ovocná. Stolování: Tato skvělá odrůda je dnes standardem
coby doprovod k rybám (zejména mořským), přičemž
lze doporučit především k jejich kořenitějším
úpravám. Hodí se např. k rozmanitým rybím
těstovinám nebo úpravám „Thai“. Nezklame ani jako
doprovod ke krevetám, servírovaným
ve sladkokyselých omáčkách, případně
k drůbeži se zeleninou. Osobní dojem: Kdo čeká „jednoznačnou“ a
„německy stálou“ odrůdovou chuť vína bude
nejspíše trochu překvapen. Víno je překvapivě
vrstevnaté a „živé“. Zatímco první doušky vyzní
spíše ve prospěch typické limetky, po chvíli se
chuť poněkud zakulacuje a přechází do velmi svěžího
letního jablka. Ani to však není konec. Ti trpěliví,
kteří volí menší doušky, a vydrží je chvíli
převalovat v ústech, mohou zažít odměnu
v podobě závěrečné nanejvýš harmonické dochuti,
která velmi příjemně snoubí květové (např. lipové)
a ovocné tóny (máslová hruška). Důležité upozornění ke konzumaci: Jak již bylo
řečeno, víno je krásně vrstevnaté. Celý cyklus však
netrvá příliš dlouho, a kdo nechá víno stát
„opodál“, popisované proměny charakteru a buketu
pravděpodobně promešká. Víno s námi krátce
„zalaškuje“, ukáže, co všechno umí a po chvilce se
poslušně vrátí do příslušné encyklopedické kolonky
jako pověstný džin do láhve.
|
nahoru |
za Promat-degustační-tým M. Přibyl
|
|
|
|
|
Výškové budovy na Pankráci |
V loňském roce vyrostlo na Pankráci několik nových
budov. Mezi ně patří obytný komplex V-Tower a
administrativní budova Main Point Pankrác. Oba objekty
představují nejmodernější architektonické a technické
inovace. Není proto náhodou, že aspirují na certifi kaci
LEED Platinum. Když jsem zmínil nejmodernější
technologie, v rezidenci V-Tower byly instalovány
i speciální kovové podhledy Promat®
s požární odolností. Tyto podhledy požárně
oddělují technologické instalace od přilehlých
prostorů. V budově Main Point Pankrác byly zhotoveny
z desek PROMAXON® a
PROMATECT® instalační šachty a šachtové
stěny. Součástí budovy jsou i revizní dvířka
Promat®, přes která je aplikována jako
finální vrstva speciální stěrka. Oba objekty se budou
otvírat v roce 2018, tak ať Všem dobře slouží.
|
|
|
|
|
Lávka přes řeku Sázavu ve Hvězdonicích |
Dne 2. prosince 2017 se okolo 13 hodiny zřítila do
Vltavy lávka pro pěší v Troji. Z hlediska
mostní kvalifikace konstrukce lávky se jedná
o předpjatý betonový pás. U tohoto typu mostu
je jediným nosným prvkem systém předpínaných kabelů.
Na jejich stavu a systému jejich ochrany závisí
životnost této jednoduché a elegantní mostní
konstrukce. Kabely jsou zakotveny do opěr, které jsou buď
velmi masivní nebo subtilnější, kotvené, aby udržely
velkou vodorovnou sílu, kterou jsou předpínací kabely
napnuty. Tento typ lávek se poprvé objevil ve Švýcarsku, kde
bylo realizováno několik staveb, které zde slouží
dodnes. V Československu byla tato konstrukce použita
poprvé ve Hvězdonicích přes řeku Sázavu.
Postavili ji pracovníci SSaŽ, závodu 2 – mosty, pro
místní občany, po dokončení dálničního mostu
tamtéž. Lávka byla slavnostně otevřena v listopadu
1977 a slouží dodnes. Na rozdíl od lávky v Troji
byla postavena z monolitického betonu, právě kvůli
bezpečné ochraně předpínacích lan. Také zde byl na
rozdíl od Trojské lávky navržen systém odvalování
předpjatého pásu v místě kyvné stojky –
pilíře a konzol opěr, což funguje v podstatě jako
jakési ložisko umožňující posun předpjatého pásu.
K tomu dochází při změně teploty. V letních
měsících se pás prodlužuje a zvětšuje se jeho
průhyb, naopak v zimě se pás napíná a jeho průhyb
se zmenšuje. V současné době probíhá policejní vyšetřování a
ještě nemohlo být vydáno oficiální stanovisko
k této nehodě. Přesto už dnes je známo, že
příčinou zřícení předpjatého pásu v Troji je
korose předpínací výztuže. Jak k ní došlo,
řeší odborníci a kriminalisté, na základě zkoumání
zřícených částí pásu. Po nehodě došlo k okamžité reakci ze stran
správců mostních konstrukcí na tuto událost, byla
preventivně uzavřena celá řada mostů a lávek a je
podrobena důkladným prohlídkám. Je to sice
chvályhodné, že se zvýšila pozornost ke stavu mostních
staveb, ale bylo by dobré dát příležitost odborníkům
na mostní konstrukce, aby oni rozhodli o rozsahu
diagnostických průzkumů a nezbytnosti navržených
uzávěr. Protože mostní konstrukce jsou budovány velmi
rozdílně z hlediska materiálu a konstrukčních
systémů a není možné je při posuzování dávat do
„jednoho pytle“. Přesto je nutné vyhodnotit zřícení Trojské lávky
velmi pečlivě a zodpovědně, aby všichni účastníci
výstavby mostů si vzali poučení z této
nešťastné události a vyvarovali se opakování chyb,
které vyšetřování přinese. A určitě zvýšená
pečlivost při pravidelných mostních prohlídkách nebude
na škodu. Vždyť mosty se staví na sto i více let a
je na všech účastnících výstavby mostů, aby toto
pravidlo bylo v praxi naplňováno. Sledujete-li v televizi seriál „Letecké
katastrofy“, je obdivuhodné s jakou pečlivostí a
zodpovědností přistupují letečtí odborníci ke
zkoumání všech příčin závad a jak následně reagují
předpisy a opatřeními proto, aby se podobná závada
neopakovala. Věřím, že objasňování nehody na této
stavbě bude provedeno stejně zodpovědně. Přál bych si,
aby už brzy v tomto malebném místě spojila oba
břehy Vltavy nová lávka, která bezpečně a dlouhodobě
poslouží pěším a cyklistům, mířícím do Stromovky,
zoologické zahrady, či za příjemným posezením
ve vinici Svatá Klára.
|
nahoru |
Ing. Vladimír Brejcha, FEng, předseda stavební sekce IAČR
|
|
|
|
|
Skončil IX. ročník Grand Restaurant Festivalu |
89 restaurací z 34 měst, ze všech 14 krajů,
které byly vybrány z celostátní nezávislé ankety
Maurerův výběr Grand Restaurant, připravilo od poloviny
ledna do konce února 2018 speciální degustační menu za
zvýhodněnou cenu. Kuchaři z celé republiky se
nechali inspirovat tématem letošního ročníku
„Superfood za super ceny“. Počet festivalových
degustací letos přesáhl 35 000. Tím se stal GRF
nejúspěšnějším ročníkem. Nejnavštěvovanější
byla Francouzská restaurace Art Nouveau, Obecní dům
(3 667). Na druhém místě je restaurace Midtown
Grill, Prague Marriott Hotel (1 450), na místě
třetím Spices Restaurant and Bar, Mandarin Oriental
(1 370). Mezi nejnavštěvovanější mimopražské
restaurace patří Prominent, Holiday Inn Brno (911),
Chateau Mcely, Piano Nobile (841), Valoria, Brno (672).
|
|
|
|
|
Skořicový věnec |
Pokud nepatříte mezi příznivce velikonočních mazanců,
můžete vyzkoušet následující recept. Symboliku
Velikonoc v něm určitě najdete, protože se jedná
o skořicový věnec. Z následujících surovin
si klasickým způsobem připravte kynuté těsto: 250 ml
vlažného mléka, 2 lžíce cukru a 1 kostka kvasnic
(kvásek), 600 g hladké mouky, 1 lžička soli, 2 žloutky
a 100 g rozpuštěného másla. Těsto nechte asi hodinu
kynout, zdvojnásobí svůj objem. Během kynutí těsta si
připravte mazlavou pastu ze 125 g změklého másla, 2
lžic skořice a 10 lžic cukru krystal. Těsto rozdělte na
2 poloviny (je na 2 věnce). Z každého vyválejte
placku o rozměrech asi 30 x 40 cm, potřete ji
polovinou náplně a posypte jemně nasekanými ořechy. Potřenou placku srolujte po delší straně. Vzniklý
válec rozřízněte podélně na 2 poloviny tak, aby na
jednom konci zůstal okraj nerozříznutý a otočte je
rozříznutou stranou nahoru. Z rozříznutého těsta
smotejte cop a ten jen zatočte do věnce. Na plechu nechte ještě 10 minut kynout. Pečte asi 30
minut na 180 °C a nechte vychladnout na plechu. Tento recept pochází z konce 19. století. Přeji
všem krásné teplé jaro a radostné Velikonoce.
|
nahoru |
za Promat-tým M. Skotnicka
|
|
|
|
|
Káva Passalacqua |
Pod tímto zajímavým názvem – Passalacqua – se
ukrývá kultovní a žádaná neapolská káva. Malá
rodinná firma byla založena v roce 1948, kdy se
drobný krámek v Neapoli se strojem na pražení
malých dávek kávy postupně rozrůstal. V dnešní
době firmu vede již třetí generace zakladetelů,
továrnu nalezneme v neapolském Casavatore . Dnes má
továrna Passalacqua 5000 m2, je plně
automatizovaná a dokáže vyprodukovat až 3460 kg
upražené a zabalené kávy za hodinu V posledních
letech se káva Passalacqua stala jednou
z nejkvalitnějších káv na italském trhu a pro svou
znamenitou chuť je vyhledávána po celém světě.
Přestože u nás tato značka není veřejnosti
příliš známá, jedná se vskutku o poklad mezi
kávami. Passalacqua Cremadorl - směs Cremador má nádherně
jemnou květinovou vůni s elegantní plnou chutí. Je
sladká s minimem kyselostí. Touto směsí si značka
Passalacqua získala celosvětovou proslulost.
K dosažení dokonalé chuti kávy je vybírána ta
nejlepší vysokohorská Arabika , zde tvoří 70 %
obsahu a je doplněná velmi kvalitní Robustou 30 %. Passalacqua Harem Espresso Bar - směs má
ve svém obsahu podíl kávy Jamaica Blue Mountain,
což je jedna z nejexkluziv¬nějších a
nejdražších káv na světě. Káva má nádherně jemnou
květinovou vůni s elegantní plnou chutí. Je sladká
s minimem kyselostí a doporučuje se pít bez cukru.
K dosažení tohoto absolutního vrcholu chuti kávy je
vybírána ta nejlepší vysokohorská Arabika, která
tvoří 100% obsahu. Passalacqua Ibis Redibis - je základní kávou
značky Passalacqua. Jedná se o poměrně silnou,
jemně drsnou kávu. Je ideální směsí pro macchiatto,
latte nebo cappuccino. Díky 40% obsahu kávy Robusta má
výsledná káva vynikající pěnu a skvěle se hodí
v kombinaci s mlékem. Passalacqua Amabile - skvělá káva Amabile je
složena 72 % kávy Arabica a 28 % kávy Robusta,
která směsi dodává příjemnou a hustou pěnu. Káva se
vyznačuje jedinečnou nasládlou chutí čokoládových
bobů a jemnou dochutí makadamských oříšků. Osobní doporučení – jednoznačně Harem
Espresso Bar pro svoji výjimečnou chuť a vůni. Pro
toho, kdo nemusí cítit v kávě kyselost, bude tato
káva překvapením. Opravdu stojí za vyzkoušení. Zdroj: www.mojekafe.cz
|
nahoru |
za Promat-tým L. Fleischer
|
|
|
|
|
Zimní příprava 2018 Flying Dutchman CZE 11 |
V průběhu zimní části sezóny 2017/2018 se posádka
Flying dutchman CZE 11 Petr Storch Tomáš Palkovský
zaměřila na fyzickou přípravu a úpravy na samotné
lodi. Po uplynulé sezóně bylo co ladit. V závěru loňského roku jsme se účastnili několika
náročných regat a loď potřebovala mnoho oprav. Přišly
na řadu úpravy spojené se zrychlením lodí a zlepšením
jízdních vlastností. Upravovalo se uchycení ráhna,
měnily se provazy za pevnější a lehčí, vše pro
zlepšení výkonu. Stejně tak jako každoročně, došlo
i tentokrát díky přispění sponzorů na obměnu
plachet. Loď ještě dostane nový povrch trupu a pak už
jen vše vybrousit a vyleštit pro co získání co
nejlepšího hydrodynamického proudění. Díky přispění společnosti Promat vstupujeme do závodů
v roce 2018 s velkými ambicemi a to i díky
půstu v sezóně 2017, kde posádka lodi CZE11 trpěla
četnými karamboly. I přes to však obsadila 16-17
místo v absolutním pořadí Českého svazu
jachtingu. Sezóna 2018 začíná pěkně zostra a hned do
první poloviny jsou situovány tři velké závody. Vše
začíná již za několik dní první regatou Eurocupu
v Hannoveru na vodní ploše Steinhude. Následně se
o měsíc později koná tradiční velká regata na
Vídeňských jezerech. I z tohoto důvodu je
plánována první příprava na vodě již na apríla. A
pak v rychlém tempu tréning střídaný závody. Ani
si neodechneme a je tu další závod Eurocupu na
Mnichovském Amersee – rovněž prestižní závod
s hojnou účastí a konečně i první český
pohárový závod na Nechranické přehradě. Po skončení
prvního bloku závodů je 14 dní přestávky a vše
pokračuje. Ale to už jsme v červnu a do té doby doufáme
v co nejlepší umístění. Vždyť i letos nám
přispěla firma Promat na naši závodní účast. Držte
nám palce, ať jedeme jako by nám za patami hořelo.
|
nahoru |
pro Promat-tým T. Palkovský
|
|
|
|
|
Restaurant James Dean |
Pravé retro do posledního detailu a ještě kulinářský
zážitek v jednom. Máte rádi film Pomáda? A líbí
se vám staré americké filmy se záběry
ze stylových kaváren a restaurací? Tak pro vás
máme tip, kde se do posledního detailu podařilo stylově
a vkusně tuhle dobu vrátit zpět. Navíc s výbornou
kuchyní. Za zmínku v neposlední řadě stojí
i zaměstnanci, kteří přesto, že pracují
v neuvěřitelně lukrativní lokalitě plné cizinců,
pracují v této restauraci zpravidla roky a jsou
milí, vstřícní a poctiví a tím oporou celého
konceptu. Přestože naše požadavky byly nad rámec normálního
běhu restaurace, dostalo se nám velmi vstřícného
přístupu, splněna byla všechna zvláštní přání
k naší plné spokojenosti. Jídlo jsme objednali
předem formou rautového stolu, protože nás bylo skoro 30
a všichni chtěli ochutnat všechno. Vše klapalo
báječně, jídlo vynikající, žebírka i křidýlka
bezkonkurenční, burgry výborné. A finále? Druhý den po naší návštěvě nám
zavolali, že jsme zkonzumovali jen 10 ks výborného
jablečného koláče, takže nám ještě z původně
objednaných třiceti kusů 20 kusů pošlou do firmy.
Neuvěřitelné v dnešní době? No vždyť právě
všechno, i dobré mravy, jsou dnes již „retro“.
Doporučujeme www.jamesdean.cz.
|
nahoru |
Za Promat-tým D. Schusterová
|
|
|
|
|
SAP již zavítal i do českého Promatu |
Pro většinu našich čtenářů není tajemstvím, že
Promat s.r.o. patří do velké rodiny Etex group,
působící zejména na stavebním trhu. A jelikož se matka
rozhodla mít ke svému dítěti blíže i po stránce
datové, počalo se již v loňském roce
v českém Promatu s implementací systému SAP,
coby standardním ERP řešením. V současné době fi
nišujeme s nastavováním systému a s počátkem
příštího měsíce, tj. měsíce dubna, by se mělo
začít již s ostrým provozem SAPu
v našem-vašem českém Promatu. Snaha celého našeho
(nejen implementačního) týmu je, aby přechod na nový
systém proběhl bez negativních dopadů a naopak přinesl
postupně i ovoce pro naše odběratele, nejen pro
naše interní – fi remní – potřeby.
|
nahoru |
Za Promat-tým J. Ohanka
|
|
|
|
|
|
Z Promatího kalendáře |
• 17. – 19. 4.
2018 se v Hotelu Grand, Jasná, Nízké Tatry
uskuteční Mezinárodní vědecká konference:
Žiaromateriály, pece a tepelné izolácie pořádaná
Fakultou materiálů, metalurgie a recyklace, Technické
univerzity Košice a společností Lumakon, zaměřená na
prezentaci nejnovějších poznatků z oboru aplikace
žárovzdorných materiálů především v hutnictví
železných a neželezných kovů. Pokud plánujete se
zúčastnit, pak jenom připomínáme, že uzávěrka
přihlášek proběhla 15. 3. Více informací je
k dispozici na stránkách: www.konferencie.net. • 25. - 27. 4.
2018 v Teplicích se konají Nové TRENDY
v oblasti PO, BOZP a OŽP pořádané vzdělávacím
střediskem Ivana Kubičková – T.E.P. - http://www.tep-kubickova.cz/ • 14. - 15. 5.
2018 pořádá Profesní Komora Požární Ochrany
konferenci - http://www.komora-po.cz/media/konference-pkpo-2018.
Po skončení konference 15. května se bude konat valné
shromáždění PKPO. • 19. 4. 2018
hotel HESPERIA v Olomouci (volná místa
k dispozici) a 17. 5.
2018 a 7. 6.
2018 hotel ALWYN v Praze 8 (termíny jsou již
téměř obsazeny) se budou konat speciální školení
s názvem „Kontrolní technik požárně
bezpečnostních zařízení (PBZ) konstrukcí Promat“
podle vyhlášky Ministerstva vnitra č. 246/2001 Sb.
ve znění pozdějších předpisů (vyhl. 221/2014
Sb.). V případě Vašeho zájmu nás můžete
kontaktovat na e-mail: skoleni.pbz@promatpraha.cz. Více
informací na www.kontrolnitechnik.cz. • 31. 5. 2018 bude
společnost AXIS ve spolupráci s PKPO pořádat
seminář s názvem „Ochrana stavebních konstrukcí
před požárem“. Tato akce se uskuteční v Praze 7,
Argentinská 38. Více informací a možnost přihlášení
na www.studioaxis.cz.
|
nahoru |
Za Promat-tým P. Kejklíček, M. Přibyl a V. Stanke
|
|
|
|
|
Promat s.r.o. V. P. Čkalova 22/784 160 00 Praha 6 - Bubeneč |
tel.: +420 233 334 806 fax: +420 233 333 576 skype: promat.praha |
GSM: 605 PROMAT 605 PROMAT 605 PROMAT |
promat@promatpraha.cz www.promatpraha.cz |
|
PDF verzi bulletinu můžete stáhnout
zde