Číslo 46

(červen 2017)

Vážený a milý Promačtenáři,

s příchozím letním počasím, plným tradičního střídání slunce s lijáky a bouřkami, plným radosti, optimismu a těšení se na čas prázdnin, spojený většinou s dovolenými, se Vám nabízíme i my, ve snaze ještě více zpříjemnit tyto letní a bez-stresové chvíle. Vrcholí další kvartál, a tak Vám do mailových schránek přichází další pravidelné vydání čtvrtletníku ProČas®.

A čím Vás chceme obohatit v tomto čísle? V souvislosti s letními prázdninami a cestováním na místa odpočinku, nacházející se zejména v zahraničních destinacích, nám autor článku Bezpečně za volantem i v cizině poradí nebo jen připomene, co a jak mají na evropských silnicích jinak než na těch našich, českých.

Aktuální číslo přináší řadu článků s technickou tématikou. Nosným článkem je popis novinky od firmy MANDÍK, a.s. v oblasti požárních klapek. Profesní komora požární ochrany nás informuje o svém valném shromáždění a zejména o výsledcích soutěže o Zlatý plamen a Ceně Mgr. Vladimíra Hápa. Pravidelná rubrika Z Promatího kalendáře také informuje o akcích z oboru ohně a protipožáru. V rámci spolupráce firem Promat a Siniat rádi představujeme další společnou realizaci – Pivovar v centru Kamenice nad Lipou.

Co závěrem? Tradiční přání před prázdninami – aby se Vám vydařilo vše o dovolených podle přání a představ, abyste si užili celé prázdniny ve zdraví a pohodě a aby Vám byl k dobré prázdninové náladě nápomocen i náš Váš čtvrtletník ProČas® !

Úvodník v audio podobě na odkaze zde.

Promat s.r.o.

 
 
 
Obsah
 
01   Jaro za námi, léto před námi, Čechy, Morava a Slezsko na prahu vodních a slunečních radovánek
 
02   Promat pozitivně s volejbalem
 
03   PFF 2017
 
04   Doporučujeme
 
05   Z Promatího kalendáře
 
06   Profesní komora požární ochrany
 
07   Káva Carraro
 
08   CFDM – nová generace kruhové požární klapky od fi rmy MANDÍK, a. s.
 
09   Promat & Siniat v MINIPIVOVARU
 
10   Bezpečně za volantem i v cizině
 
11   Zapečený lilek
 
12   Locanda Horoměřice
 
13   Fúze společností Promat s.r.o. a Promat servis s.r.o.
 
14   Novinky
 
 

Jaro za námi, léto před námi, Čechy, Morava a Slezsko na prahu vodních a slunečních radovánek

Nástup léta je poslední dobou neklamná známka toho, že jsme přes všechny strasti a obtíže přeskákali novou sadu „parkurových překážek“, které nám rozbujelá státní a evropská byrokracie neúnavně přidává na trať pokroku. Úředníci přibývají, státní servis se navzdory tomu nezlepšuje, zato tuny zbytečně popsaného papíru, příp. obří dávky dat, se toulají evropským prostorem tam i zpět! Nové a rozsáhlejší formuláře, vyhlášky, nařízení, kontrolní hlášení, nesmyslné limity, všudypřítomná regulace, neefektivní a neúčinná EET cvičení, apod. Zásobárna zbytečných adrenalinových disciplín a byrokratických nesmyslů se zdá někdy až bezedná. Státní správa si čím dál tím více usnadňuje práci tím, že místo, aby stíhala skutečné zločince, což je pracné a namáhavé, stíhá občas pro jistotu všechny, protože všichni jsou potenciálně podezřelí, nikoliv naopak. Aktuálně jsou na paškálu oni „příznační OSVČ“, ale že nám díru do kapsy historicky dělají např. tradičně nepracující příživníci, kteří s nataženou rukou a často s celými rodinami obchází „dávkovací stanice“, se nikomu jaksi řešit nechce. A pak tu máme další pozoruhodné exempláře, vyznávající onen pověstný „klid rukou“: nepracující senátory, neviditelné poradce, nadbytečné úředníky, rozbujelé partajní aparáty, apod. I tato zásobárna „dojičů eráru“ se zdá bezedná. Ale dost analýzy „temné strany síly“! Otočme minci a zahleďme se do dalších dnů s optimismem a nadějí! Dny se prodlužují a projasňují. Voda ve venkovních koupalištích, nádržích a bazénech se prohřívá. V neposlední řadě se dají pěstovat i sezónní doplňkové sporty: např. nanejvýš voňavé přírodní úpravy živočišných i vegetariánských pochoutek, apod. Vyrazme tedy ven, a když zrovna nebude na padnutí, užijme si teplo plnými doušky. Letní život má nepochybně mnoho světlých stránek, které nám pomohou regenerovat síly duševní i fyzické. Letní „upgrade“ si zkrátka zasloužíme všichni! Firma Promat vám přeje nejenom příjemné letní radovánky, ale především hodně zdraví a štěstí, co nejméně nervů při balení proviantu a samozřejmě úspěšný návrat ze všech dovolenkových cest. Poděkování za výbornou spolupráci v předchozím období samozřejmě připojujeme.

P. S. I my jsme se těsně před uzávěrkou dozvěděli, jak se na Hradě slaví „padesátiny“, ale nejsme bulvár.


nahoru

za Promat-tým M. Přibyl
 
 

ProFór, dnes s podtitulkem: „Místo vtípku glosa, kterou jsme zaslechli na Hitrádiu“

Někteří lidé jsou jako mraky. Když zmizí, je krásný den...


nahoru

 
 

Promat pozitivně s volejbalem

Každý z nás dobíjí baterky jiným způsobem, do mé dětské kolébky si sudičky vymyslely odbíjenou jako zábavou, která mi uvolňuje „Hormon štěstí“. Těmi sudičkami byli do jisté míry moji rodiče. Nepřímo, přes chvíle strávené na sportovištích, jsem si sám, po vzoru svého otce, našel cestu na antukové hřiště za vysokou síť. Juniorské sny o reprezentaci v Českém vrcholovém volejbale jsem překonal, ambice se proměnily na praktičtější potřeby „udělat si žízeň“ a moudře pohovořit do nočních hodin o nekonečnosti vesmíru. Moc rád vidím, jak i malé a mladé hráče tento sport přitahuje a dokážou se zapálit pro hru a i výhru. Poslední příjemný pocit jsem zažil na TJ Meteor v Českých Budějovicích, kdy na antukových hřištích pobíhalo téměř 900 dětí s cílem překonat štrikovanou sít a vyhrát zápas. Moc rád vidím, že naše mladší generace pouze nesedí u počítače a nežije virtuální život. Život je krásný a příjemný i bez monitoru. Bavme se, sportujme - je to super!!!


nahoru

za Promat-tým J. Chmelař
 
 

PFF 2017

Letošní ročník Prague food festivalu proběhl na konci května na Vyšehradě.

Počasí akci přálo, prostor byl otevřenější a atmosféra tudíž daleko lepší! Prague food festival navštívilo přes 13 tisíc hostů, více než 80 % z nich bylo z České republiky, 45 % byly ženy!

Více informací a fotografi í najdete na http://www.praguefoodfestival.cz.


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
 

Doporučujeme

Sylvánské zelené (Sylvaner), suché bílé víno, Domaine G. METZ, alsaská vinařská oblast, Francie

Barva: žlutá, zlatavá.

Vůně: jemná, lehce kořenitá, v čerstvě nalité sklenici možno zachytit aroma lučních květů, vanilky a zralého angreštu, při delším stání se ovocné tóny téměř vytratí a vůně je spíše nevýrazná.

Chuť: velmi příjemná, vláčná, s jemnou kyselinkou, špetkou tropického ovoce (např. ananas), lučních květů a černého bezu. Po chvilce se chuť vždy mění, hladší ovocný charakter ustupuje a zvýrazní se aroma koření.

Stolování: vzhledem k jemné až prchavé vůni a zároveň komplexnosti vína lze obecně doporučit k bezmasým pokrmům (např. italská bruschetta nebo salátu caprese), čerstvým kořeněným sýrům či tataráku z lososa. Víno může rovněž díky svému svěžímu a nasládlému charakteru doprovodit i pokrmy z drůbeže či mořských plodů.

Osobní dojem: říká se, že Sylvánské je velmi jemné a zároveň proměnlivé. Mohu potvrdit, že dobrá schopnost rozeznávat jednotlivé vůně a chutě je zde opravdu potřeba. V každém případě je lépe volit toto víno jako „startovní“. Pokud neservírujeme přímo jako tichý aperitiv, určitě bych zařadil k prvnímu bezmasému předkrmu. Při pozdějším zařazení do degustace by víno mnohé z našich hostů nejspíše příliš nezaujalo. K dobru lze hodnocenému vínu přičíst i to, že při správném uložení lze servírovat i po 3 – 5 letech. Vinařství nicméně uvádí 2 roky jako ideální čas pro správné zrání. Pokud si budete přát hodnocené víno ochutnat, navštivte restauraci pana Kuchaře (Diana Hotel U Kuchařů, www.hoteldiana.cz), která kromě výborné kontinentální kuchyně nabízí i širokou škálu ostatních vín z této oblasti.


nahoru

za Promat-degustační-tým M. Přibyl
 
 

Z Promatího kalendáře

• 5. – 6. 10. 2015 se uskuteční oblíbená Konference: Hutní Keramika, hotel RELAX, Rožnov pod Radhoštěm. Konference pořádaná společností Tanger s.r.o. je zaměřená na prezentaci nejnovějších poznatků z oboru žá- rovzdorných a tepelně izolačních materiálů. Informace je možno získat na www.hutnikeramika.cz.

• 5. 10. a 25. 10. v hotelu ALWYN v Praze 8 se budou opět konat speciální školení s názvem „Kontrolní technik požárně bezpečnostních zařízení (PBZ) konstrukcí Promat“ podle vyhlášky Ministerstva vnitra č. 246/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů (vyhl. 221/2014 Sb.). V případě Vašeho zájmu nás můžete kontaktovat na e-mail: skoleni.pbz@promatpraha.cz. Účast je hodnocena jedním bodem ČKAIT. V druhé polovině prázdnin se budete moci přihlásit přes naše webové stránky www.kontrolnitechnik.cz.

• 18. 10. bude společnost AXIS ve spolupráci s PKPO pořádat seminář s názvem „Požární bezpečnost historických staveb“. Tato akce se uskuteční v Praze 7, Argentinská 38. Více informací a možnost přihlášení na www.studioaxis.cz.


nahoru

Za Promat-tým P. Kejklíček a M. Přibyl
 
 

Profesní komora požární ochrany

15. května se v hotelu Svornost v Dolních Počernicích konalo valné shromáždění PKPO. Valné shromáždění nebylo volební, proto byly na programu body povinné (zpráva o činnosti za minulé období, zpráva o hospodaření, návrh rozpočtu, …) a body obvyklé, tak trochu slavnostní.

Delší tradici má Zlatý plamen PKPO, který byl vyhlášen již po šestnácté. Oceněnou společností se stala fi rma AVAPS s.r.o., za roletový požární uzávěr FIBREROLL Q.

Cena Mgr. Vladimíra Hápa je o něco mladší a jedenáctým držitelem skleněné slzy, kterou vždy věnuje Promat, se stal za svou dlouholetou činnost Ing. Rudolf Kaiser. GRATULUJEME!!!


nahoru

za Promat-tým V. Stanke
 
 

Káva Carraro

Méně známé a přitom skvělé kávy Carraro. Jedná se o jednu z nejstarších značek. Její historie se začala psát roku 1896, kdy Gaetano Carraro začal pražit svoji první kávu v malém krámku v městečku Schio, nedaleko známého Vicenza. V započaté práci pak pokračoval jeho syn, který v roce 1927 založil skutečnou pražírnu a zahájil distribuci kávy po celé Itálii. V dnešní době fi rma vyváží svoje produkty do celé Evropy a roční produkce dosahuje 4 500 t kávy.

Z bohaté nabídky vybírám kávy typu espresso:

Dolci Arabica - Směs se skládá z 8 vybraných kvalitních Arabik ze Střední a Jižní Ameriky, Afrického rohu a Indie. Voňavé a květinové vůně s tóny jasmínu a růží. Plná chuť a silně sladké akcenty. Velmi příjemná s jemnou kyselostí

Tazza D´oro - Směs z 8 pečlivě vybraných odrůd Arabiky (90 %) a Robusty (10 %). Tato směs byla oblíbená v kavárnách po celá desetiletí, pro její vynikající vlastnosti, hustou a trvalou cremu, voňavou ovocnou vůni, bohatou a sametovou chuť.

Crema Espresso - speciální směs sladkých středoamerických odrůd Arabiky. Směs obsahuje vysoce ceněné indické a středoamerické druhy promývané robusty.

Super Bar - Směs se skládá ze špičkové kvalitní vymývané a přírodní Arabiky z Afrického rohu, Brazílie a pečlivě vybrané africké a asijské robusty. Plná chuť, hustá crema, nízká kyselost.

Tolik z dnešní nabídky další italské pražírny.

Začíná doba dovolených, doba cestování a objevování. Věřím, že na svých cestách také objevíte novou kávu, kterou neznáte a kterou si s chutí vychutnáte ve stínu slunečníků a markýz malebných kaváren. Krásné léto! Zdroj: www.kava-carraro.cz


nahoru

za Promat-tým L. Fleischer
 
 

CFDM – nová generace kruhové požární klapky od fi rmy MANDÍK, a. s.

CFDM (Cartridge Fire Damper Mandik) je novou generací požární klapky, která je určena pro montáž do vnitřního průřezu kruhového vzduchotechnického potrubí. Klapka slouží jako požárně odolný uzávěr vzduchotechnického potrubí, který zabraňuje šíření požáru a zplodin hoření z jednoho požárního úseku do druhého uzavřením vzduchovodu. Typickou instalací této požární klapky je umístění za koncovým prvkem (ve většině případů talířovým ventilem) vzduchotechnického rozvodu, který po demontáži umožňuje přístup k požární klapce za účelem její pravidelné kontroly. Klapka funguje tím způsobem, že uzavírá samočinně průchod vzduchu a zplodin hoření pomocí uzavírací pružiny, která je uvedena v činnost inicializací tepelné pojistky (spouštěcí teplota tepelné pojistky je 72 °C). Po uzavření listu je klapka utěsněna proti průchodu kouře molitanovým těsněním, současně je list klapky uložen do hmoty, která působením zvyšující se teploty zvětšuje svůj objem a vzduchovod neprodyšně uzavře.

Klapka CFDM se vyrábí a dodáva v rozměrech pro kruhové potrubí průměrů 100, 125, 160 a 200 mm. Klapka je certifi kována dle EN 15650, testována dle EN 1366-2 a klasifi kována dle EN 13501-3+A1. Vyráběna je v klasifi kacích požární odolnosti EIS 60, EIS 90, EIS 120 v závislosti na konstrukčním provedení uzavíracího listu. Maximální rychlost proudění vzduchu přes klapku je 12 m/s a maximální tlakový rozdíl na klapce je 1500 Pa.

Klapku je možné zabudovat do tuhé stěnové nebo betonové stropní konstrukce. Požární klapku je možné také zabudovat do sádrokartonové stěnové konstrukce s dolností EI 90 nebo EI 120. Schválenou ucpávkou pro usazení klapky včetně potrubí do stěnové konstrukce je například měkká ucpávka PROMASTOP®.

Těleso klapky je v provedení z pozinkovaného ocelového plechu, na styčné ploše s vnitřní plochou potrubí je montováno břitové gumové těsnění. Listy klapek jsou vyrobeny z osvědčených požárně odolných desek PROMATECT®-H. Pružiny a ovládací zařízení klapky pro uzavření listu jsou nerezové. Tavná pojistky je vyrobena z mosazného plechu, patent Mandík. Ostatní spojovací materiál je galvanicky pozinkován. Bližší informace o tomto typu požární klapky získáte na našich stránkách www.mandik.cz v sekci „Požární technika“.


nahoru

Ing. Jan Kontra (MANDÍK, a.s.) a za Promat-tým L. Zajíc
 
 

Promat & Siniat v MINIPIVOVARU

Pivovar Kamenice sídlí v objektu bývalého panského pivovaru v centru Kamenice nad Lipou. Kromě vaření výtečného piva je cílem majitelů Pivovar Kamenice s.r.o. právě i záchrana nedoceněné, roky chátrající stavby v centru města.

1. března 2017 byla uvařena první várka Kamenické 12 v minipivovaru zprovozněném v prostorách bývalé lednice. Ve zbytku rozlehlé budovy stále probíhá rekonstrukce. Po jejím dokončení, plánovaném na konec letošního roku, převezme výrobu „velký pivovar“, umístěný v důstojných prostorách původní varny a minipivovar bude sloužit k výrobě speciálů, experimentům sládka, ale i široké veřejnosti s možností workshopů a kurzů.

Minipivovar je třeba protipožárně zabezpečit - je to veřejný prostor, kde každý z návštěvníků „po důkladné ochutnávce“ musí bezpečně dorazit k domovu. V rámci systému Promat je použito nástřikové hmoty PROMASPRAY® P300 na požární ochranu ocelových nosníků v technické místnosti, protipožárního nátěru PROMADUR® na dřevěné nosné prvky v půdních prostorách a požárního zasklení PROMAGLAS® v požárních uzávěrech dodaných fi rmu Kolinek, s.r.o.

Siniat svojí část protipožárních sádrokartonových konstrukcí realizoval v podkrovní části, kde jsou uloženy páteřní technologie VZT.

Všechny detaily a prostory navrhli architekti z OTA Atelier s.r.o. Jejich citlivý architektonický přístup podpořil tým projektantů z PROJEKT CENTRUM NOVA, s.r.o. a celé dílo majitelé vložily do rukou místní realizační fi rmě I. Kamenická stavební a obchodní fi rma, s.r.o. Je to zatím rekonstrukce menší části neobyčejného prostoru starého pivovaru, ale už teď je jistě dalším důvodem k návštěvě Vysočiny (nebo přímo Kamenice nad Lipou?).


nahoru

za Promat-tým J. Chmelař
 
 

Bezpečně za volantem i v cizině

Tak je to zase tady. Léto, prázdniny, doba letních dovolených. Zase začne stěhování národů křížem krážem Evropou, světem. Podle údajů zveřejňovaných cestovními kancelářemi bude letošní sezona hodně intenzivní. Množství prodaných zájezdů je výrazně vyšší, než v loňském roce. Převládají kratší týdenní dovolené. Což možná vede klienty cestovek k tomu, že volí co možná nejrychlejší způsob dopravy - letadlo. Avšak stále je tu většina cestuchtivých lidiček, co vyráží po zemích českých a evropských. Pokud se pohybujeme v naší malé krásné zemičce, tak jsme pány situace, jelikož své silniční a dálniční prostředí velmi dobře známe. Při cestě autem do zahraničí se již také cítíme zkušeně, protože již mnoho let můžeme volně kam chceme a jsme zkušenými cestovateli.

Ovšem pozor, jiný kraj, jiný mrav a na silnicích po blízké i vzdálenější Evropě nás může leccos překvapit!

Pozor na technický stav vašeho vozidla – v Rakousku, pokud policista posoudí, že vaše vozidlo je technicky nezpůsobilé, byť máte platnou STK, nedovolí vám pokračovat v cestě, dokud závadu neodstraníte a v krajním případě vám odebere registrační značku a vystaví pokutu až do výše 5000,- €. Jinak v Rakousku zmírnili požadavek na výstražné vesty. Musí je mít povinně jen řidič a u spolujezdců jsou pouze doporučeny.

Vozidlo nepřetěžujte - pokud si vašeho napakovaného a nízko přikrčeného vozidla všimnou v Rakousku, mohou vám převážit vaše vozidlo a pokud překročíte maximální hmotnost, zaplatíte nemalou pokutu.

Spěchejte pomalu – evropské silnice a dálnice jsou posety radary, které měří a zaznamenávají vaši rychlost. V loňském roce jsme se zapojili do sytému Eucaris , který umožňuje výměnu informací o přestupcích. A od té doby k našim řidičům začaly chodit obálky s pokutami za překročení rychlostních limitů, zejména z Rakouska, Německa, Francie a Belgie. A nezaplatit se nevyplatí. Pokud příště pojede do země, odkud pokuta přišla, mohou vás odchytit hned na hranicích při vstupu a pokutu vymáhat. Velký bratr vás vidí a bude vidět stále častěji.

Hasicí přístroj – je povinný například v Polsku, Řecku, Belgii, Bulharsku a Pobaltí.

Kouření za volantem – je v některých zemích tvrdě postihováno. V Itálii hrozí pokuta od 500,- do 5000,- €.

Jednotné značení pohonných hmot – od července se v evropské unii zavádí jednotné značení, nafta – B, benzin – E, zemní plyn - CNG. Čísla u symbolů B a E uvádějí podíl biosložek v palivu

Pár národních specialit: V Rakousku je zakázáno za volantem při jízdě používat mobilní telefon jakýmkoliv způsobem, tedy i se sadou handsfree.

Ve Španělsku a Švýcarsku musí mít řidič náhradní dioptrické brýle, pokud je má předepsané k řízení.

Ve Francii je povinnou výbavou motorového vozidla alkoholtester. Ve Švýcarsku je zakázáno stavět stopařům.

V Německu nesmíte v žádném případě zastavit na dálnici, pouze v případě poruchy.

V Rakousku v zónách s rychlostí 30 km/h nemusí mít policie k měření rychlosti radar a může vycházet ze svého úsudku.

Ve Švýcarsku mohou chodci vstoupit do vozovky kdekoliv a řidič je nesmí ohrozit.

Zkrátka na řidiče je připravena spousta překvapení. Podmínek a zvláštností je spousta a vydají na několik stránek, na což zde nemáme prostor. Každopádně se doporučuje před cestou řádně připravit a věnovat chvíli času a pročíst pár informací. Skvělým zdrojem informací jsou stránky www.uamk.cz. Jsou zde všechny potřebné informace pro turisty včetně dopravních předpisů platných v jednotlivých zemích. Přejeme vám hodně šťastných kilometrů a nezapomínejme , že i cesta je součástí naší dovolené a měla by proběhnout klidně, příjemně a bez fi nančních ztrát za zbytečné pokuty.

Zdroj: Svět motorů, www.uamk.cz.


nahoru

za Promat-tým L. Fleischer
 
 

Zapečený lilek

S cuketou jsme se tady v Čechách už docela spřátelili a naučili se ji v kuchyni zpracovávat. Horší už to bývá s lilkem, jeho tmavě fi alovou barvu a lesklou slupku jsem dlouho v obchodech jen obdivovala a kladla si otázku – co s ním? Svého odstupu jsem se zbavila teprve nedávno, když jsem zjistila, jak rychle a chutně se dá připravit například zapečený s mletým masem.

Podle počtu strávníků si kupte množství lilků. Dámám většinou stačí půlka, pánům to určitě stačit nebude.

Lilky podélně rozkrojte, vydlabejte dužinu se semeny, nasolte a odložte stranou. Vydlabanou dužinu nakrájejte najemno.

Poté si na cibulce osmahněte mleté maso a dochuťte solí, pepřem, popř. bylinkami. K mletému masu ještě na pánvi přidejte nasekanou dužinu z lilku, několik nakrájených sušených rajčat a ještě spolu krátce osmahněte. Na závěr do této směsi ještě nadrobte balkánský sýr, který ji nejen dosolí, ale také při pečení spojí dohromady.

Vzniklou směsí vyplňte vydlabané lilky, vložte do pekáčku a zapékejte otevřené při 180 °C asi 30 minut. Přeji krásné rozmarné léto a spoustu inspirací nejen v kuchyni.


nahoru

za Promat-tým M. Skotnicka
 
 

Locanda Horoměřice

Kdo se trochu vyzná v Praze, ví, že v Horoměřicích se dá docela dobře najíst. Jednak je tu Chorvatský mlýn, o němž jsme již psali, jednak výše uvedený podnik.

Navštívil jsem jej několikrát (jezdí tam i MHD i PID) v různých ročních i denních dobách. Potěšilo mne, když jsem tam viděl maminky s kočárky, rodiny na cyklovýletě, byznysmeny i páry.

Interiér je vzdušný, jde o kombinaci bistra, cukrárny, prodejny a restaurace. Kuchyně středomořská, vína prímová, především italská. Vřele doporučuji. Více na www.locandaemanuele.cz.


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
 

Fúze společností Promat s.r.o. a Promat servis s.r.o.

http://www.promatpraha.cz/cs-cz/news%20lister%20page/novinky_slouceni nebo http://web.promatpraha.cz/novinky?nid=136.


nahoru

za Promat-tým J. Ohanka
 
 

Novinky

TI Rekonstrukce - Školky

http://web.promatpraha.cz/pozarni-bezpecnoststaveb/technicke-informace/technicke-info-2017


nahoru

za Promat-tým J. Ohanka
 
Promat s.r.o.
V. P. Čkalova 22/784
160 00 Praha 6 - Bubeneč
tel.: +420 233 334 806
fax: +420 233 333 576
skype: promat.praha
GSM: 605 PROMAT
605 PROMAT
605 PROMAT
promat@promatpraha.cz
www.promatpraha.cz