ProČas 77

27.03.2025

Obsah

01   Doba vymknuta z kloubů šílí (W. Shakespeare ústy svého Hamleta, kralevice dánského)
02   Promat pozitivně
03   Česká námořní rallye, 29. ročník
04   Protipožární poklop Promat® LBC: spolehlivá ochrana!
05   Krátké okénko na téma: „Korek nebo šroub?“
06   Doporučujeme
07   REMY DESIGN - Rychnov u Jablonce nad Nisou
08   Promat nově komunikuje přes WhatsApp
09   Promat na LinkedIn
10   Lepidlo Promat® K84
11   RE:START Coffee
12   Jehně není skopové
13   Krémová citronová pěna
14   Bistro Na břehu Rhôny Bubeneč
15   Novinky
16   Kalendář


 
 
   

Doba vymknuta z kloubů šílí (W. Shakespeare ústy svého Hamleta, kralevice dánského)

Nebojte, nebudu psát o Babišovi, Okamurovi a jiných „rybkách“ z českého rybníčku.

Ani o válce, ani o počasí a ani o Velikonocích.

Nechci se ani zmiňovat o úrovni zpráv na našich českých serverech – nepěkné čtení, zpravodajství v TV napříč stanicemi je podobně vágní, monotónní a nevýrazné. S několika výjimkami… Nicméně náš čtenář je inteligentní, zkušený a již dávno si svůj obrázek udělal a média probral… Onehdy jsem viděl prezentaci, kde dotyčný zmiňoval, co je dnešní aktuální globální hrozbou. Krom vlivu politiků na ekonomiku (pro příklad netřeba chodit daleko, max. do USA) lze jako vlivové faktory zahrnout mnohé.

Viděno evropskýma očima asi každý „vyloví“ Green Deal, pokles porodnosti anebo rovnou vymírání Evropy či umělou inteligenci. Vliv covidu a války ani zmiňovat nechci, rád bych psal pozitivně.

Aneb ať chceme či nechceme, tyto trendy či faktory nás ovlivňují. Naše konání, naše rozhodování, naše bytí. Přitom prosím nesmíme zapomínat na teorii relativity dle Cimrmana

Nicméně ať s Cimrmanem či bez něho, vždycky je dobré „zalovit“ v minulosti, protože historie se stále opakuje, a bude tomu i nyní. A už proto je nutné ji znát, aby jeden mohl vyvozovat, kombinovat a hlavně věřit!!! Vždy Evropa východisko našla, minimálně její část a vždy to byl posun kupředu. Negativum je třeba brát jako příležitost. A ještě je třeba tu příležitost mít ve svých rukách.

A tak hleďme do budoucnosti optimisticky a snažme se pro to i něco konat!

A Veselé Velikonoce!

Úvodník v audio podobě na odkaze zde.


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
   

ProFór, dnes motto pro orientaci v nastávajícím období jarních slunečných dnů:

Když se po dvou sychravých deštivých dnech vzbudíte do krásného, sluncem zalitého rána, je stoprocentně pondělí!


nahoru

za Promat-tým M. Přibyl
 
   

Promat pozitivně

Pokud se potřebuji odreagovat od každodenních starostí a stresu, tak tvoření jakéhokoliv druhu je to pravé. Před časem jsem objevila kouzlo tečkovaných mandal. Tečkovat se dá v podstatě na jakýkoliv podklad, plátno, kámen, láhev nebo i starou nepotřebnou gramofonovou desku. Jako tečkovací nástroj lze použít běžně dostupné věci, jako je tužka, špendlík, korkový špunt apod. Z obyčejných věcí se pak dá vytvořit krásná dekorace do bytu nebo na zahradu, ke které není potřeba žádné výtvarné nadání ani další znalosti. Potřebujete jen trpělivost, přesnost a pár pomůcek. A tečkovat s vámi můžou i vaše děti a nebo vnoučata a výsledek může být třeba jako na fotce.


nahoru

za Promat-tým G. Gruntová
 
   

Česká námořní rallye, 29. ročník

Nebudu uvádět čísla, místa a data, vše najdete na webu www.ceskanamornirallye.cz. Anebo na našich stránkách (ne korporátních) či LinkedInu. Spíše trochu jiný pohled. Od roku 1999 jezdím se svými kamarády, kolegy z práce či rodinou na jachtu, nejvíce do Chorvatska. Proč? Má nádherné pobřeží, přes 1 000 ostrovů a doposud se mi neokoukalo.

Nicméně před dvěma lety jsem své milované Chorvatsko mohl poznat jinak. Shodou náhod nás oslovila parta lidí, která natáčí každoročně dokument pro ČT o výše uvedeném závodě (Česká námořní rallye 2024 - Česká námořní rallye | Česká televize a Česká námořní rallye 2023 - Česká námořní rallye | Česká televize) a my měli s mým elitním kormidelníkem možnost zažít ČNR „zevnitř“. A jinak, ne jako závodníci.

Je to neopakovatelné, jiné, než když jedete na vlastní pěst, jste součástí smečky, je o Vás postaráno, ale přece jste sami. Vy a moře. Vy a Vaše posádka.

No zkrátka se těšíme na letošní ročník ČNR, jehož jsme hrdým sponzorem. Zase to bude jiné, zase krásné.


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc a L. Fleischer
 
   

Protipožární poklop Promat® LBC: spolehlivá ochrana!

Když se řekne poklop, většina lidí si představí obyčejný poklop do sklepa nebo do kanalizace. Ale co když potřebujete něco extra? Něco, co nejen že zakryje otvor, ale zároveň ochrání před požárem, kouřem a navíc unese pořádné zatížení? Přesně to umí protipožární a kouřotěsný poklop Promat® LBC!

- Požární odolnost: REI 60 / REW 120

- Kouřotěsnost: Sa, S200

- Nosnost: 300 kg/m² při požáru

- Povrch: ocelový plech (standardní provedení)

- Rozměry: od 600 × 900 mm do 1400 × 1540 mm

Instalace? Žádný problém! Stačí poklop vsadit do připraveného otvoru, mezery vyplnit protipožární pěnou PROMAFOAM®-C a připevnit přířezy z protipožárních desek PROMATECT®-H. Pokud hledáte spolehlivý, odolný a bezpečný poklop, který splní i ty nejnáročnější požadavky na protipožární ochranu, Promat® LBC je jasná volba. Ať už chrání průmyslový objekt nebo moderní kancelářskou budovu, vždy je připraven držet nepřekonatelnou obranu proti ohni a kouři.

Bezpečnost na prvním místě!


nahoru

za Promat-tým J. Machač a V. Stanke
 
   

Krátké okénko na téma: „Korek nebo šroub?“

Naši předkové neměli v tomto směru dilema. Znali pouze špunty korkové a o jiném uzávěru lahví s vínem pravděpodobně ani neuvažovali. V současnosti to máme složitější. Vývoj materiálů pro tuto „aplikaci“ pokročil a klasickému korku přibyla konkurence zejména v podobě skleněných zátek. O „progresivních“ materiálech z umělé hmoty se s dovolením zmiňovat nebudu. Rozhodnout tento „souboj“ není nicméně cílem tohoto krátkého článku. Nejenže není potřeba vnímat oba uvedené materiály jako soky na život a na smrt, ale jako u všech alternativ i zde pochopitelně platí, že každý typ uzávěru má svoje přednosti a zároveň slabiny.

Literatury je v tomto směru určitě přebytek, takže metodici a od přírody zvídaví, mají v tomto směru spoustu možností k prohloubení orientace v této, pro milovníky vína atraktivní problematice. Můj pohled vychází zejména z premisy, že otevírání láhve s korkovým uzávěrem je jistý obřad. Nevím jak Vy, ale já osobně neznám moc lidí, kterým se typický dutý zvuk nelíbí. Každopádně, na rozdíl od otevírání láhví s alkoholem „vyšší ráže“, které jsou zpravidla na šroubu, otevírání vinné láhve s korkovým špuntem je moment, u kterého většinou získáte pozornost publika. Tento moment se dá navíc vhodně „eskalovat“ významnou pomlkou v konverzaci zakončenou krátkým představením vína, což ještě více podtrhne výjimečnost okamžiku. Nicméně, pokud pomineme nespornou výhodu korku v uvedené „obřadní“ funkci, není v současnosti nejmenší důvod jej při výběru láhve nějak výrazněji preferovat. Sklo je dle dlouholetých zkušeností vinařů a vinařských konzumentů skvěle neutrální a dokáže udržet aroma a chuť vína minimálně stejně dobře, jako korek. Zároveň je však pravdou, že milovníci vína tradiční špunt očekávají u dražších červených vín nebo archivů, kde je určitá netěsnost uzávěru považována spíše za výhodu. Držme se ale zásady, že zabíhat u tohoto tématu k přílišným detailům valný smysl nemá. Že kvalita vína s typem uzávěru většinou nesouvisí, takže se nijak neomezujme a vybírejme lahve vína i nadále svobodně a bez předsudků.


nahoru

za Promat-degustační-tým M. Přibyl
 
   

Doporučujeme

Müller Thürgau, zkratka MT, jakostní suché bílé víno, ročník 2022, Žernosecké vinařství

Preambule: Vzhledem k loňskému průběhu jara, které řádně vyzkoušelo trpělivost a silnou víru asi všech příznivců tohoto vinařství v dobrý osud, bychom rádi věnovali tento vinařský blog právě jim. Doufejme, že letos bude ke krásným vinicím oblasti Porta Bohemika příroda přívětivější a podzimní úroda bohatá a kvalitní! Takže pokud rádi degustujete nebo doprovázíte Vaše oblíbená jídla kvalitním bílým vínem z našich luhů a hájů, připojujeme krátkou charakteristiku a pár užitečných tipů, jak uvedeným vínem obohatit Vaše večery či jiné „gastro chvilky“.

Barva: světle žlutá až zelenožlutá

Vůně: muškátová, s náznaky čerstvého svěžího ovoce a minerálních látek (v této oblasti réva hojně dozrává na opuce).

Chuť: lehčí, svěží, s typickou jemnou kyselinkou

Stolování: hodí se především k bezmasým předkrmům, bílým měkkým sýrům, zeleninovým polévkám nebo méně tučným rybám („white wine to the fish“). Vhodné je servírovat víno např. k oblíbené mozzarelle s rajčaty nebo k čerstvým salátům. Párování vína s kozím sýrem rovněž nezklame. Milovníkům italské gastronomie je rovněž známé, že je toto gastro víno vhodné pro přípravu rozličných typů rizot.

Osobní dojem: lehké vínko výrazné muškátové chuti se výborně hodí ke všem typům posezení se „sklenkou a sýrem“. Jeho lehkost Vás při střídmé konzumaci „neuzemní“ a rovněž nadměrně nezatíží Vaše trávení.

Důležité upozornění ke konzumaci: je určitě vhodné bedlivě sledovat teplotu vína, protože zejména mladší ročníky mohou při nesprávné teplotě působit poněkud mdle či „nezajímavě“. Lépe je tedy již otevřenou láhev dopít a plně si vychutnat pestré a podmanivě jemné muškátové aroma, které činí toto víno tak unikátním. Nutno rovněž dodat, že s přehledem „strčí do kapsy“ mnohá renomovaná zahraniční vína; o jeho kvalitě svědčí skutečnost, že bylo součástí kolekce vín s úspěchem podávaným i na našem Hradě.

www.zernosecke-vinarstvi.cz


nahoru

za Promat-degustační-tým M. Přibyl
 
   

REMY DESIGN - Rychnov u Jablonce nad Nisou

Jak už to tak v životě chodí, stejně jako dítě před očima rodičů vyrůstá z oblečení, tak i kvalitní firmy rostou a mnohdy jim původní prostory nestačí. Tímto směrem kráčí i firma zmíněná v nadpisu, a tak si pořídila další prostory. Ovšem, změnou užívání bylo nutné objekt přebudovat vlastním potřebám firmy. A s tím souvisí i další nutná opatření, mezi které patří i zajištění normativních požadavků v oblasti požární ochrany. Každý asi zná rčení: „Proč chodit ke kovaříčkovi, je-li po ruce mistr kovář?“ Toto si investor uvědomil, a tak oslovil onoho pomyslného kováře – Promat, s.r.o.

Pro nás nebyl problém sáhnout do bohatého zásobníku našich konstrukcí a díky této komplexnosti jsme vyřešili všechny požadavky. Člověk by ani nevěřil, že v tak (relativně) malém objektu se najde uplatnění pro opravdu širokou škálu našich výrobků a konstrukcí. Začalo to nutností provětrávání dvou požárních úseků. Zde jsme použili větrací tvarovky PROMASTOP®-IM Grille. Dalším požadavkem bylo zajištění požární odolnosti ocelových prvků, kde se investor rozhodl pro použití nátěru PROMAPAINT®-SC4. Nátěr ještě nestihl na ocelové konstrukci zaschnout a už jsme s realizační firmou Friedrich Fire Stop řešili atypické prostupy instalací. Pro ty klasické prostupy bylo jednoduché najít odpovídající detail z katalogu a použít například tmel PROMASEAL®-AG. U prostupů kazetovým podhledem bylo nutné vytvořit pomocnou konstrukci, která umožní technické provedení samotné ucpávky. Pomocnou konstrukcí se stal segment konstrukce instalačního kanálu z desek PROMATECT®-200, do kterého se následně naaplikovala kombinovaná ucpávka z minerální vlny a stěrky PROMASTOP®-CC. A bonbónkem na konec bylo pevné prosklení stavebních otvorů mezi výrobou a kanceláří. V tomto případě přišlo na řadu požárně ochranné vrstvené sklo PROMAGLAS®, osazené do pevného rámu z přířezů z desek PROMATECT®-H.

Nevím jak vy, ale já jsem napočítal celkem sedm základních materiálů, použitých v souladu se šesti katalogovými listy. Zmíněné konstrukce, ale i mnoho dalších konstrukcí, najdete v novém katalogu stavebních konstrukcí Požární bezpečnost staveb, 7. vydání a v aktualizovaném katalogu Požární bezpečnost staveb – těsnění prostupů instalací 6. vydání zde: Technická knihovna Promat.

Čeká vás úprava, oprava či rekonstrukce objektu? Nebo se chystáte stavět nový objekt? Jímá vás hrůza při představě, že budete nuceni složitě zajišťovat jednotlivé typy protipožárních opatření u různých dodavatelů? My vám pomůžeme zbavit se těchto nepříjemných představ tím, že vám zajistíme bezproblémovou dodávku veškerého potřebného materiálu, nebo pomocí proškolených a ověřených realizačních firem i montáž.


nahoru

za Promat-tým E. Janek
 
   

Promat nově komunikuje přes WhatsApp

Neustále hledáme způsoby, jak Vám usnadnit komunikaci s námi. Proto pro Vás v nejbližší době zavádíme komunikační platformu WhatsApp, a to na čísle +420 605 77 66 28 (+420 605 PR OM AT).

Díky této aplikaci Vám můžeme nabídnout rychlejší, efektivnější a pohodlnější komunikaci s naším technickým oddělením, kde můžeme vzájemně sdílet technické informace, fotodokumentaci ze stavby, případně i videa, ale především odpovídat operativně na Vaše dotazy. Přidejte si tedy toto Promat číslo do kontaktů a my se těšíme na Vaši zprávu!


nahoru

pro Promat-tým P. Kejklíček
 
   

Promat na LinkedIn

S marketingem, ač chceme či nechceme, se setkáváme každý den. Jsou různé typy. Jedním z nich je určitě kanál LinkedIn, který cílí na profesionálně zaměřené firmy. Určitě se zde nedozvíte, co měl kdo k obědu nebo jak se má jeho/její pes.

Vloni jsme se rozhodli, že založíme čistě český profil Promat, abychom byli blíž k našim zákazníkům a po roce užívání jsme provedli vyhodnocení. Celkem nás sleduje 1400 členů LI, potěšitelné je, že zhruba 300 se pohybuje ve stavebnictví, následují architekti a stavební inženýři. V TOP 10 regionech jsou zastoupena všechna krajská města. Také bylo pro nás velmi potěšující a zároveň překvapující, že nás sleduje kolem 500 nováčků ve firmách. Až o stovku za nimi jsou služebně starší. Samozřejmě se vše odvíjí od toho, jaké informace o sobě členové LI sdílí. Upřímně řečeno – a čtenáři jistě potvrdí – žádné objednávky z LinkedIn nepadají. To jsme určitě neobjevili Ameriku. Ale důležité je: vidět a být viděn. Těšíme se na Vás a vítejte na našem kanálu Promat - LinkedIn.


nahoru

za Promat-tým P. Januš
 
   

Lepidlo Promat® K84

je vysoce účinné lepidlo, které bylo vyvinuto pro použití v požární ochraně a vysokoteplotních aplikacích (použití do 900 °C). Toto anorganické lepidlo na bázi vodního skla je modifikované speciálními plnivy, což zajišťuje jeho spolehlivost a bezpečnost. Lepidlo Promat® K84 je připravené k použití, nesmí se ředit a při požáru neuvolňuje žádné škodlivé látky. Balení: minikartuše 23 g / kartuše 310 ml / plastový sáček 1 kg / plastový kbelík 7,5 a 15 kg.

Lepidlo Promat® K84 je k dostání v naší distribuční síti, informace poskytne naše obchodní oddělení. Bližší informace zde.


nahoru

za Promat-tým P. Dvořák
 
   

RE:START Coffee

Zajímavá menší pražírna z Kladna, na jejichž stránkách se dočtete, že záměr pražit kávu vznikl u zakladatelů pražírny v roce 2016. Původně se mělo jednat o zálibu, která se, jak už to často bývá, změnila na podnikatelský záměr. Název RE:START vznikl v roce 2022 a symbolizuje nový impuls a rozjezd pražírny na plné obrátky. V sortimentu najdete kávové směsi i jednodruhové kávy. Pražírna se nachází v jednom z šesti známých věžáků v Rozdělově. Kromě pražírny je zde i kavárna s retro nábytkem. Určitě stojí za návštěvu. Osobně degustované kávy k doporučení:

ESPRESSO – pohodová směs 80% Arabiky a 20% Robusty, silná chuť, nízká kyselost. V chuti lze zachytit tóny hořké čokolády a ořechů. Vhodná pro denní konzumaci třeba v kanceláři.

MALAWI – 100 % Arabika, oblast Pamwamba, Malawi – jihovýchodní Afrika, překvapivě nasládlá velmi příjemná chuť kakaa, ostružin a nugátu. Na mladou plantáž, která byla založena teprve v roce 1979, výborná Arabika. První jarní den je za námi a s příchodem teplejších dní nastává čas venkovních posezení na zahradě, balkoně nebo na ulici se šálkem dobré kávy. Dobrou chuť a krásné jaro!

Zdroj: www.restartcoffee.cz.


nahoru

za Promat-tým L. Fleischer
 
   

Jehně není skopové

Dnešní příspěvek do rubriky „Promat RECEPT“ je tak trochu omyl, protože tuto rubriku ovládá Monika Skotnicka. Vzhledem k tomu, že se blíží Velikonoce, byl jsem coby „chovatel ovcí“ delegován já. Všichni víte, jak vaří většina mužů. Rychle, jednoduše, většinou i dobře. Dnes tedy jehněčí. Ne skopové, na staré maso to nefunguje. A také víte, jak většinou nabízí v restaurace kotletky, buď hřebínek anebo plátek masa s částí žebra. Jsou ale i výjimky, okoukal jsem to v CJ26. A ač má drahá polovička nerada konzumuje naše „sekačky“, které nám na chalupě ošetřují zahradu, tady vždy činí výjimku.

nás doma si připravujeme hřbet tak, že jej opatrně vykostím (ať už horní nebo spodní část hřbetu), jehněčí svíčkovou nechám na jinou, šetrnější úpravu (např. s pastou a čerstvým rozmarýnem), a bez jakéhokoli oleje či koření jej zprudka opeču z obou stran. Prostě jako steak. Podle velikost 30 - 40 sekund z každé strany vč. řezné hrany, ztlumím a peču 2, max.3 minuty z každé strany (my rádi medium rear), případně jemně pootáčím, ať je „krustička“ rovnoměrná.

Nechám 5 minut vychladnout pod pokličkou, dle chuti osolím, opepřím, zakápnu třeba koňakem. A trochu dobrého oliváče, to mám zase ze Středomoří. Mnohdy není sůl ani pepř třeba, maso je výrazné samo o sobě. Přílohy jsou jasné, dle Vaší ctěné chuti. A takhle jde dělat cokoli, teď mám čerstvou zkušenost se srnčím hřbetem. Ale to zase třeba někdy příště. Dobrou chuť.


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
   

Krémová citronová pěna

Po obědě s jehněčím masem si určitě zasloužíte i nějakou lehčí sladkou tečku, tedy pro tentokrát kyselou tečku… a tou je krémová citronová pěna.

Budete na ni potřebovat 3 větší citrony, 100 g cukru, 30 g (3 lžíce) kukuřičného škrobu a 1 šlehačku. Vymačkejte šťávu ze 3 citronů a přeceďte ji přes sítko, přidejte cukr, škrob, promíchejte a za stálého míchání z těchto surovin uvařte hustý puding. Přeložte ho do misky, přikryjte folií (hned na povrchu pudingu, aby se nevytvořila tvrdší krusta) a nechte vychladnout v lednici. Ušlehejte si šlehačku. Jakmile vychladne puding, také ho rozšlehejte a opatrně ho vešlehejte do připravené šlehačky. Vzniklou pěnu dejte do zdobičky a jako zkušení zmrzlináři jí krouživými pohyby naplňte připravené skleničky.

Přeji dobrou chuť a užívejte si jaro.


nahoru

za Promat-tým M. Skotnicka
 
   

Bistro Na břehu Rhôny Bubeneč

Tento koncept asi mnoho z Vás zná, dnes se již nadějeme i mimo Prahu dobrého francouzského vína za rozumnou cenu. Pojem Rhônská stěna již napevno zakotvil mezi návštěvníky.

V Bubenči je krom obvyklého konceptu i bistro, kde jsou k dostání i typická jídla z této oblasti. Krom toho, že mají skvělý výběr vín a velice informovanou a všímavou obsluhu, máte šanci se tu výborně najíst. A nemusíte na tom úplně finančně vykrvácet.

Někdo si dá jen polévku s bagetou, jiný zas šneky či čerstvé ústřice, polední menu, sečteno a podtrženo, vybere si zde každý, kdo preferuje lehčí kuchyni.

A kombinace s vínem je luxusní. Někdy je i rybka či chobotnice z venkovního grilu, jindy degustace nových vín. Prostě v Bubenči je dobře. Přijďte a zkuste! Rezervace je mnohdy nutná, v teplých dnech bývá plná i zahrádka.

Více informací na www.nabrehurhony.cz


nahoru

za Promat-tým L. Zajíc
 
   

Novinky



Katalog PBS 7. vydání

Katalog PBS 6. vydání - těsnění prostupů instalací


nahoru

za Promat-tým J. Ohanka
 
   

Kalendář

školení „Kontrolní technik požárně bezpečnostních zařízení (PBZ) konstrukcí Promat a Intumex v hotelu Globus na Praze 4. Kapacita je již naplněna (pouze na dotaz). skoleni.pbz@promatpraha.cz

8. - 9. 4. 2025 se bude konat XVI. Sympozium GREEN WAY 2025, hotel Avanti v Brně. Kolegové z firmy Promat zde budou mít přednášku na téma „Progresivní materiály a technologie pro zajištění požární bezpečnosti instalací“. www.stpcr.cz

10. 4. 2025 pořádáme školení „Kontrolní technik požárně bezpečnostních zařízení (PBZ) konstrukcí Promat a Intumex“ v hotelu Hesperia v Olomouci. Více naleznete na www.kontrolnitechnik.cz

14. - 16. 5. 2025 se konají v Teplicích jubilejní 60. Nové trendy v oblasti PO, BOZP a ekologie.

20. 5. 2025 pořádá v Praze STUDIO AXIS a PKPO seminář Ochrana nosných stavebních konstrukcí před požárem a jejich nedostatky.

4. - 5. 6. 2025 se koná 10. Mezinárodní konference PKPO 2025 v Plzni.

25. - 26. 6. 2025 se bude v Norimberku konat veletrh FeuerTrutz2025.


nahoru

 

Evropská 11/2758, Praha 6 E promat.praha@etexgroup.com www.promatpraha.cz
T +420 233 334 806 GSM: 605 PROMAT, 606 PROMAT, 776 PROMAT  
 
Promat Praha
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.